fbpx
“Inheemse rechten worden ernstig geschonden”

GFC NIEUWS- De Amazone Partij Suriname (APS) is gechoqueerd door de manier waarop de overheid met het dorpsgezag in het Inheemse dorp Pikin Poika omgaat.

Op dit moment wordt er een weg open gestoten zonder toestemming van het traditioneel gezag. Traditioneel belangrijke plekken in dorp Pikin Poika dreigen voorgoed te worden vernield.

Het dorpsbestuur wordt totaal niet betrokken bij besluitvorming over hun grondgebied. In plaats daarvan werkt de minister met partijloyalisten van de NDP woonachtig in het dorp.

“Hoe wordt er zo omgesprongen met het traditioneel gezag? Wie is verantwoordelijk hiervoor?”

Dorpshoofd Margriet Van der Bosch van Pikin Poika is niet te spreken over deze actie. Het traditioneel gezag is volledig ondermijnd. Haar instructies om de werkzaamheden te stoppen worden totaal in de wind geslagen. De vernietiging gaat gewoon verder.

Zelf de politie was niet bereid haar te assisteren in deze. Ze doet een dringend oproep aan alle Inheemsen om haar wel te ondersteunen.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.