fbpx

Inheemse dorpshoofden bezorgd om toename Covid-19 in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Hoewel Suriname niet veel Covid-19 besmettingen heeft, is de bezorgdheid bij onze dorpshoofden er niet minder op geworden.
Integendeel, het toenemende aantal besmettingen in onze buurlanden, met het gevaar dat iemand illegaal de grens oversteekt en deze besmettelijke ziekte naar onze gemeenschappen brengt, baart grote zorgen.
VIDS-voorzitter Theo Jubitana en twee bestuursleden die tevens dorpshoofd zijn in een grensgebied, namelijk dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera en Wayana granman Miep Pelenapin van Kawemhakan, doen daarom een indringende oproep voor naleving van de maatregelen die genomen zijn om Covid-19 buiten de Inheemse samenleving te houden.
Buurland Frans-Guyana heeft nu 119 bevestigde Covid-19-gevallen. In het dorp Grand-Santi, nabij Stoelmanseiland, zijn gisteren nog eens 12 personen positief getest op het virus, eerder was het aantal 9.
De bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus in Frans-Guyana komen voor in Saint-Laurent du Maroni, Kourou, Cayenne, Maripasoela en nu ook te Grand-Santi.

BEKIJK OOK
Amerikaanse militaire chirurgen beginnen twee-weken-durende medische missie in Suriname