fbpx
Inheemse dorpshoofden bezorgd om toename Covid-19 in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- Hoewel Suriname niet veel Covid-19 besmettingen heeft, is de bezorgdheid bij onze dorpshoofden er niet minder op geworden.

Integendeel, het toenemende aantal besmettingen in onze buurlanden, met het gevaar dat iemand illegaal de grens oversteekt en deze besmettelijke ziekte naar onze gemeenschappen brengt, baart grote zorgen.

VIDS-voorzitter Theo Jubitana en twee bestuursleden die tevens dorpshoofd zijn in een grensgebied, namelijk dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera en Wayana granman Miep Pelenapin van Kawemhakan, doen daarom een indringende oproep voor naleving van de maatregelen die genomen zijn om Covid-19 buiten de Inheemse samenleving te houden.

Buurland Frans-Guyana heeft nu 119 bevestigde Covid-19-gevallen. In het dorp Grand-Santi, nabij Stoelmanseiland, zijn gisteren nog eens 12 personen positief getest op het virus, eerder was het aantal 9.

De bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus in Frans-Guyana komen voor in Saint-Laurent du Maroni, Kourou, Cayenne, Maripasoela en nu ook te Grand-Santi.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…