fbpx
Inheemse dorpen Para gaan wegbarricade niet verwijderen

GFC NIEUWS- Het Inheems Platform ESAV heeft berichten ontvangen van onder meer OSIP, dat de Inheemse dorpen in Para vanwege COVID-19-besmettingsgevaar de toegang tot hun dorp hebben afgesloten.

De toegang tot het dorp wordt gebarricadeerd, alleen bewoners van het dorp krijgen toestemming in en uit het dorp te gaan. Bezoekers reageren onwennig op de situatie. De politie heeft volgens de Inheemse organisaties aangegeven dat de barricades verwijderd moeten worden.

“De politie is bij Pikin Poika langsgereden, bij Powakka en Hollandse kamp. Zij hebben gesommeerd de barricades te verwijderen. Het dorpshoofd van Pikin Poika weigert de barricades te verwijderen.”

Dorpshoofd Joan van der Bosch zegt dat ze haar bevoegdheden kent en is ze niet van plan om de barricades te verwijderen.

In Powakka heeft de politie de barricade wel verwijderd, hetgeen leidt tot een onveilige situatie voor de gemeenschap. Het dorpshoofd van Powakka, Patricia Sabajo, maakt zich ernstige zorgen om de gezondheid van haar gemeenschap en vraagt zich af waarom de politie Powakka onbeschermd wil laten.

Voorzitter van de OSIP, Loyd Read, heeft een gesprek met de districtscommissaris aangevraagd om de situatie rondom de barricades te bespreken.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…