fbpx

Inheemse dorpen Para gaan wegbarricade niet verwijderen

GFC NIEUWS- Het Inheems Platform ESAV heeft berichten ontvangen van onder meer OSIP, dat de Inheemse dorpen in Para vanwege COVID-19-besmettingsgevaar de toegang tot hun dorp hebben afgesloten.
De toegang tot het dorp wordt gebarricadeerd, alleen bewoners van het dorp krijgen toestemming in en uit het dorp te gaan. Bezoekers reageren onwennig op de situatie. De politie heeft volgens de Inheemse organisaties aangegeven dat de barricades verwijderd moeten worden.
“De politie is bij Pikin Poika langsgereden, bij Powakka en Hollandse kamp. Zij hebben gesommeerd de barricades te verwijderen. Het dorpshoofd van Pikin Poika weigert de barricades te verwijderen.”
Dorpshoofd Joan van der Bosch zegt dat ze haar bevoegdheden kent en is ze niet van plan om de barricades te verwijderen.
In Powakka heeft de politie de barricade wel verwijderd, hetgeen leidt tot een onveilige situatie voor de gemeenschap. Het dorpshoofd van Powakka, Patricia Sabajo, maakt zich ernstige zorgen om de gezondheid van haar gemeenschap en vraagt zich af waarom de politie Powakka onbeschermd wil laten.
Voorzitter van de OSIP, Loyd Read, heeft een gesprek met de districtscommissaris aangevraagd om de situatie rondom de barricades te bespreken.

BEKIJK OOK
Vrouw schrikt wakker en ziet onbekende man met haar telefoon in zijn hand