Ingezonden | Zwarte mensen zijn net zoveel waard als witte, gele, rode en bruine mensen

INGEZONDEN- Het is soms wel erg schandalig wat ik soms meemaak. De dingen die gezegd worden over zwarte mensen. De vooroordelen liegen er vaak niet om! Ik zou het eigenlijk willen omschrijven als een criminele daad: het steeds extreem negatief praten over erg donkere mensen.
Zo heb ik op kantoor vaker gesprekken met mijn collegae die zeer vaak denigrerende opmerkingen maken over vooral mijn marronbroeders. Als er een roofoverval is geweest en dat komt ter sprake, kun je het al snel verwachten. Negen van de tien keer komen er vreselijke woorden uit de monden van mijn collegae: de dader is zeker een marron! Ze moeten allemaal, stuk voor stuk, doodgeschoten worden. Zij blijven zo maar bezig met het voeden van negatieve en walgelijke vooroordelen.
Ik heb hierover al vaak ruzie gehad op kantoor. Zo’n uitspraak doe je gewoon niet! Niet over je medemens! Ik vind het een criminele daad! Deze uitspraken zijn racistisch en bovendien strafbaar!
Het idee dat witte, gele, rode en bruine mensen geen criminele daden begaan, is een enorme misvatting. Ga maar in Europa, Amerika, Rusland, India, Indonesië en China kijken. Ik ben er geweest. Overal zijn er criminelen. Verkrachters (vooral in India), kindermoordenaars en misbruikers (vooral in Europa en Amerika), rovers, oplichters, fraudeurs en ga zo maar door. Mensen van alle pluimage maken zich schuldig hieraan.
Ik doe een beroep op de overheid om over dit vraagstuk meer voorlichting te geven, zodat het kwaad, racisme, -want dat viert ook hoogtij hier in Suriname, wordt uitgeroeid. Laten wij beginnen met onze kinderen op de lagere school te onderwijzen. Het zal de “homogeniteit” in ons land alleen maar ten goede komen. Zwarte mensen zijn net zoveel waard als witte, gele, rode en bruine mensen. Stop racisme!
J. Kerto

Overige berichten