fbpx
Ingezonden | Zwarte mensen zijn net zoveel waard als witte, gele, rode en bruine mensen

INGEZONDEN- Het is soms wel erg schandalig wat ik soms meemaak. De dingen die gezegd worden over zwarte mensen. De vooroordelen liegen er vaak niet om! Ik zou het eigenlijk willen omschrijven als een criminele daad: het steeds extreem negatief praten over erg donkere mensen.

Zo heb ik op kantoor vaker gesprekken met mijn collegae die zeer vaak denigrerende opmerkingen maken over vooral mijn marronbroeders. Als er een roofoverval is geweest en dat komt ter sprake, kun je het al snel verwachten. Negen van de tien keer komen er vreselijke woorden uit de monden van mijn collegae: de dader is zeker een marron! Ze moeten allemaal, stuk voor stuk, doodgeschoten worden. Zij blijven zo maar bezig met het voeden van negatieve en walgelijke vooroordelen.

Ik heb hierover al vaak ruzie gehad op kantoor. Zo’n uitspraak doe je gewoon niet! Niet over je medemens! Ik vind het een criminele daad! Deze uitspraken zijn racistisch en bovendien strafbaar!

Het idee dat witte, gele, rode en bruine mensen geen criminele daden begaan, is een enorme misvatting. Ga maar in Europa, Amerika, Rusland, India, Indonesië en China kijken. Ik ben er geweest. Overal zijn er criminelen. Verkrachters (vooral in India), kindermoordenaars en misbruikers (vooral in Europa en Amerika), rovers, oplichters, fraudeurs en ga zo maar door. Mensen van alle pluimage maken zich schuldig hieraan.

Ik doe een beroep op de overheid om over dit vraagstuk meer voorlichting te geven, zodat het kwaad, racisme, -want dat viert ook hoogtij hier in Suriname, wordt uitgeroeid. Laten wij beginnen met onze kinderen op de lagere school te onderwijzen. Het zal de “homogeniteit” in ons land alleen maar ten goede komen. Zwarte mensen zijn net zoveel waard als witte, gele, rode en bruine mensen. Stop racisme!

J. Kerto

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.