fbpx
Ingezonden| Zijn we slaven van Alcoa?

GFC NIEUWS- Met veel belangstelling heb ik deze week de verschillende betogen beluisterd van zowel NDP als oppositieleden in onze DNA.

Alle inleiders zonder uitzondering waren het over eens dat de uitkomst van de onderhandelingen met Alcoa onacceptabel is.

Er zullen drastische aanpassingen moeten worden gepleegd, wil men komen tot een acceptabel resultaat.

Maar tot mijn schrik, lees ik vervolgens dat minister Akiemboto stelt: “Nieuwe onderhandelingen met Suralco niet mogelijk” en dus “zullen wij “moeten komen tot een acceptatiedocument”.

De heer Akiemboto moet zich diep en diep schamen met zo een uitspraak. Hiermee laat hij zich vrijwillig weer in de slavernij voeren door de multinational Alcoa. En dit op instigatie van de basja’s Dilip Sardjoe en Marc Waaldijk.

Waarom zouden er geen nieuwe onderhandelingen meer mogelijk zijn? Zal de wereld vergaan? Omdat Suralco weg wil moeten wij maar accepteren wat zij ons als slavenmeesters opleggen?

Het is belachelijk dat wij als Suriname opgescheept moeten gaan zitten met een vreselijk slechte deal, puur omdat we zogenaamd de dam in onze handen willen. Puur om op 31 december 2019 een dag feest te vieren zullen onze kinderen jarenlang de prijs moeten gaan betalen?

Hoe heeft het zover kunnen komen vraag ik mij af. Maar eigenlijk is deze vraag overbodig. Vroeger waren het ook de basja’s en redi musus die tegen hun eigen mensen werden aangezet. Laten we nu hetzelfde weer gebeuren?

Ik kan niet geloven dat onze president hier een voorstander van kan zijn. Ik doe daarom een dringend beroep op mijn president om minister Akiemboto te corrigeren, en de onderhandelingen opnieuw te starten.

Tenslotte, wat mij opviel was dat zowel de NDP-coalitie als de oppositie partijen het over Alcoa roerend met elkaar eens waren. Is dit een voorbode voor wat in 2020 zal komen? Ik hoop het wel.

Wij als Surinamers moeten ons bundelen in plaats van strijden tegen elkaar. Misschien is deze hele Alcoa kwestie wel de trigger voor het uiteindelijk samenbundelen van ons Surinamers.

Xaviera Bouterse

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…