fbpx
Ingezonden| Xaviera Bouterse stemt deze keer slim

GFC NIEUWS- Ik, Xaviera Bouterse, stem deze keer slim.

Ja, ik houd nog steeds van Desi Bouterse. Maar juist omdat ik van hem houd, stem ik niet meer op hem. Ik kan het niet meer aanzien hoe hij zichzelf aan het vernietigen is en daarmee ons. Zijn gezondheid gaat eraan en hij heeft de controle volledig verloren. Bepaalde elementen die ik de Cabale zal noemen hebben de macht informeel overgenomen. Nog 5 jaar Desi Bouterse is nog 5 jaar de Cabale die zal regeren in zijn naam.

Ben ik tot inkeer gekomen? Dat zou je misschien kunnen zeggen. Maar ik denk niet dat inkeer het juiste woord is. Het is meer als te zijn wakker geworden uit een droom. Een droom die zo goed begon in 2010. Met hoop op ontwikkeling en voorspoed, fly-overs en treinen, en Dubai. Die droom werd langzaam een nachtmerrie. Een nachtmerrie van hoge koers, hoge prijzen, gestolen kasreserve en corruptie. Waar ging het mis?

Het antwoord op deze vraag ligt verscholen in de uitspraak van een bepaald DNA lid. Deze zei in het parlement dat de NDP een rommel heeft gemaakt, maar die rommel ook zelf zal opruimen. Zo een uitspraak is een voorbeeld kennisgebrek. Het vernietigen van een economie is geen rommel achterlaten, het is het toebrengen van onomkeerbare schade.

Het is dit soort gebrek aan kennis waardoor de NDP ten onder is gegaan aan corruptie en wanbeleid. Daarom ben ik vandaag tot de conclusie gekomen dat de NDP als partij is mislukt.

Het goede nieuws is wel dat de basisfilosofie van de NDP blijft voortbestaan namelijk dat wij allemaal burgers zijn van Suriname en het met elkaar moeten doen. Ongeacht ras of geslacht of wat dan ook, wij zijn allemaal Surinamers. Sinds 1980 is deze basisfilosofie verankerd in het bloed van de Srananman.

Frappant genoeg is precies de VHP het allerbeste voorbeeld van het succes van de NDP. De VHP is nu hard bezig uit te groeien tot een werkelijke nationale partij. Dit doen zij geïnspireerd door de NDP. Daarom is de nieuwe VHP in mijn ogen het kind van de NDP.

De oude NDP is niet dood, maar blijft voortbestaan in de nieuwe VHP. En daarom is mijn stemkeuze op 25 mei 2020 deze keer slim.

Xaviera Bouterse

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.