fbpx
Facebook Pagelike Widget

Ingezonden | Wij hebben de macht om de wisselkoersen en prijzen helemaal te verlagen

INGEZONDEN– Bijna iedereen in Suriname wordt nu getroffen door de sterk verhoogde wisselkoersen voor buitenlands geld. Nu al merken wij dat de prijzen in de winkels verhoogd zijn. Maar ook die van diensten die worden geleverd zijn de afgelopen weken omhoog gegaan.

Zo hebben ook tuinmannen, schilders, automonteurs en taxichauffeurs hun prijzen aangepast. Ze voeren als argument aan dat alles zoveel duurder is geworden.

Deze prijsstijgingen hebben bijna alles te maken met de steeds stijgende wisselkoersen voor de euro en Amerikaanse dollar. Het is jammer dat wij als volk onze macht op dit vlak niet gebruiken maar integendeel in paniek raken.

Wij hebben de macht om de wisselkoersen sterk omlaag te brengen! Alleen weet het merendeel niet hoe dat moet. Het is heel simpel: laten wij met z’n allen tenminste twee weken of langer helemaal stoppen met het kopen van euro’s en Amerikaanse dollars.

Ik garandeer u dat de wisselkoersen enorm omlaag zullen gaan. Hoe minder vraag naar buitenlands geld, hoe lager de koers. Het omgekeerde is ook het geval. Het is simpelweg een kwestie van vraag en aanbod.

Ik doe daarom een beroep op een ieder in ons land om hun verantwoordelijkheid te nemen zodat wij samen zorgen voor lagere prijzen en lagere wisselkoersen.

Stop vanaf vandaag voor twee weken of langer met het zoeken/kopen van buitenlands geld! Stel al uw betalingen in vreemde valuta zo lang mogelijk uit. Vertel de bedrijven of personen die u moet betalen dat u geen buitenlands geld heeft en dat er sprake is van een overmachtsituatie.

U zult versteld staan van de resultaten! Laten wij met z’n allen onze macht gebruiken in ons eigen belang.

J. Kerto

Meer nieuws

Minister EZ doet prijscontrole

GFC NIEUWS- Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie ging op 30 november met de Economische Controledienst(ECD) van het ministerie op pad…

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…