fbpx

Ingezonden| VHP-Nederland: verkiezingen 25 mei 2020 in Suriname

GFC NIEUWS- Op 25 mei gaan meer dan 380.000 kiesgerechtigden in Suriname hun stem uitbrengen.
De Surinaamse gemeenschap in Nederland volgt deze verkiezingen met grote belangstelling omdat hun familie en vrienden er wonen en er over en weer hechte banden worden onderhouden.
Als het niet goed gaat in Suriname heeft dit directe gevolgen voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland, die zich dan geroepen voelt moreel, financieel en middels voedselpakketten familie daar te ondersteunen. In 2010 is de Nationale Democratische Partij (NDP) in Suriname aan de macht gekomen.
In de afgelopen 10 jaar heeft de NDP-regering Suriname berooid achtergelaten. Het Surinaamse volk gaat gebukt onder grote armoede.
Middels diverse oproepen heeft het volk en de oppositie in de afgelopen 5 jaar aangegeven dat voor hen de maat vol is. Aangedrongen is bij de NDP-regering dat zij eerlijke en transparante verkiezingen wenst op 25 mei. Meer dan 10 politieke partijen hebben zich verenigd in het Anti-Fraude Platform dat zich inzet voor eerlijke en transparante verkiezingen.
Ook het Surinaamse Bedrijfsleven heeft gemeend een commissie in het leven te moeten roepen die het eerlijke verloop van de verkiezingen zal monitoren om na te gaan of zaken eerlijk en transparant verlopen. Dit allemaal is nodig, aangezien het nu nog onduidelijk is of er waarnemers uit het buitenland (o.a. uit de OAS) door de NDP-regering zullen worden toegelaten om aanwezig te zijn bij de komende verkiezingen.
Gezien het feit dat ons land Suriname zich zowel financieel als moreel op de rand van de afgrond bevindt, roepen wij u op massaal te gaan stemmen op 25 mei a.s. Stem bewust en verstandig! Geef ons land de kans op een nieuwe frisse start.
Stem op leiders en partijen die hun sporen in de Surinaamse maatschappij hebben verdiend als te zijn onverschrokken, niet corrupt, strijdbaar en getuigend van een goede visie en plan van aanpak voor de verschillende problemen van ons land.
U allen bepalen of wij verder gebukt gaan onder het corrupte en visieloze beleid van de NDP of als wij gezamenlijk een nieuwe weg opgaan van perspectief en ontwikkeling van Suriname. De nieuwe VHP heeft de afgelopen 5 jaren hard gewerkt om u dit perspectief te bieden.
VHP-Nederland roept u allen op a.s. maandag 25 mei te laten zien dat u de boodschap van Hoop van de VHP heeft begrepen en dat u, uw bijdrage zal leveren deze hoop werkelijkheid te maken door massaal te stemmen op de diverse kandidaten van de VHP.
VHP-Nederland wenst u vruchtbare, eerlijke en transparante verkiezingen toe. Suriname zal overwinnen! Stem op de VHP!
Mr. Lachman Soedamah
Voorzitter VHP- Nederland

BEKIJK OOK
VIDS produceert kritische slotdocument achtste VIDS-conferentie