fbpx

Ingezonden| Verkiezingen: Fake news versus Karma

GFC NIEUWS- De verkiezingsstrijd wordt overspoeld door heel veel valse berichten, scheldkanonnades en helaas (nog te) weinig inhoudelijke krachtmetingen.
Suriname wordt overspoeld door te veel ‘fake new’s. Zelf enkele ‘fakes’ zouden niet moeten worden geaccepteerd.
Is dit waar wij mensen aan willen worden blootgesteld?
Dus wie kan het beste geloofwaardig nep bericht verspreiden om het hoger doel te bereiken?
Kan de een de ander overtroeven met valse berichten?
Moeten we mensen (lees partijen) beoordelen op basis van valse berichten?
Of zouden we op basis van waarheden mensen (lees partijen) moeten beoordelen op hun kennis en kunde?
Wat is of wordt de (wed)strijd eigenlijk? Is die gebaseerd op feiten of onwaarheden?
Is dit allemaal wel nodig zo?
Begrijpt men dat de wetten van de natuur (lees Karma) altijd afrekenen met elke leugen, hoe klein of groot dan ook, ongeacht de persoon? Of denkt iemand machtiger te zijn dan Karma?
Snapt men dat als wie dan ook leugens nodig heeft om zijn/haar wil door te drukken en zo aan de macht te willen komen, die zeker de tegenwaarde voorgeschoteld zal krijgen en dus niet zal kunnen functioneren? Karma rekent altijd af met alles en iedereen.
Het misgunnen van een ander voor het bereiken van een bepaald doel, en dat probeert te remmen door valse berichten te verspreiden, om dan zelf met dat gestelde doel er van door willen gaan, is zeker tegen de natuurwetten in.
Wanneer eerlijkheid zoek raakt en fake news overneemt wordt het einddoel bij voorbaat niet gehaald. In ieder geval niet zonder te boeten voor het zaaien van leugens, angst en laster.
Een artikel met meer vragen dan antwoorden.
God zij met ons Suriname.
Team Opinie Plus
Opinie Plus is een georganiseerde groep jonge Surinaamse ondernemers in en buiten Suriname die een positieve bijdrage levert aan overal waar gewenst, door puur en gericht adviezen te geven vanuit de kern van wetenschappelijke benaderingen, kennis en kunde.

BEKIJK OOK
Fietser dood na aanrijding