fbpx
Ingezonden| Verkiezingen: Fake news versus Karma

GFC NIEUWS- De verkiezingsstrijd wordt overspoeld door heel veel valse berichten, scheldkanonnades en helaas (nog te) weinig inhoudelijke krachtmetingen.

Suriname wordt overspoeld door te veel ‘fake new’s. Zelf enkele ‘fakes’ zouden niet moeten worden geaccepteerd.

Is dit waar wij mensen aan willen worden blootgesteld?

Dus wie kan het beste geloofwaardig nep bericht verspreiden om het hoger doel te bereiken?

Kan de een de ander overtroeven met valse berichten?

Moeten we mensen (lees partijen) beoordelen op basis van valse berichten?

Of zouden we op basis van waarheden mensen (lees partijen) moeten beoordelen op hun kennis en kunde?

Wat is of wordt de (wed)strijd eigenlijk? Is die gebaseerd op feiten of onwaarheden?

Is dit allemaal wel nodig zo?

Begrijpt men dat de wetten van de natuur (lees Karma) altijd afrekenen met elke leugen, hoe klein of groot dan ook, ongeacht de persoon? Of denkt iemand machtiger te zijn dan Karma?

Snapt men dat als wie dan ook leugens nodig heeft om zijn/haar wil door te drukken en zo aan de macht te willen komen, die zeker de tegenwaarde voorgeschoteld zal krijgen en dus niet zal kunnen functioneren? Karma rekent altijd af met alles en iedereen.

Het misgunnen van een ander voor het bereiken van een bepaald doel, en dat probeert te remmen door valse berichten te verspreiden, om dan zelf met dat gestelde doel er van door willen gaan, is zeker tegen de natuurwetten in.

Wanneer eerlijkheid zoek raakt en fake news overneemt wordt het einddoel bij voorbaat niet gehaald. In ieder geval niet zonder te boeten voor het zaaien van leugens, angst en laster.

Een artikel met meer vragen dan antwoorden.

God zij met ons Suriname.

Team Opinie Plus

Opinie Plus is een georganiseerde groep jonge Surinaamse ondernemers in en buiten Suriname die een positieve bijdrage levert aan overal waar gewenst, door puur en gericht adviezen te geven vanuit de kern van wetenschappelijke benaderingen, kennis en kunde.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.