fbpx

Ingezonden| Verkeerde weergave van feiten

GFC NIEUWS- In verband met het historisch bezoek van de Secretary of States, Zijne Excellentie Mike Pompeo, van de Verenigde Staten van Amerika aan ons Land op donderdag 17 september, lazen we in de media dat nooit eerder zo een hooggeplaatste Amerikaanse vertegenwoordiger voet op Surinaamse bodem heeft gezet.
Deze mededeling in de media is volkomen onjuist en een verkeerde weergave van feiten.
De ouderen onder ons kunnen het zich nog goed herinneren dat in het verleden twee Amerikaanse presidenten voet op Surinaamse bodem hebben gezet. En voor zover men zich dat niet meer kan herinneren, lijkt het ons goed het geheugen van de gemeenschap te doen opfrissen met het navolgende:
Eind jaren ’50 begin jaren ’60 van de vorige eeuw bracht de president van de Verenigde Staten van Amerika, Dwight Eisenhouwer, die op de terugreis was naar de USA, een kort bezoek aan ons land. Het presidentieel vliegtuig moest dringend bijtanken. De toenmalige Minister-President van Suriname, S.D. Emanuels, trad op als gastheer en verwelkomde de hoge gast op de Luchthaven Zanderij.
In de 2e helft van de jaren ’60 van eveneens de vorige eeuw maakte het presidentieel vliegtuig met daarin de Amerikaanse president Lyndon B. Johnson, die van een UNCTAD-conferentie op zijn terugreis was naar de USA, een tussenlanding op de luchthaven Zanderij. Het was de toenmalige Premier, Johan Adolf Pengel, die toen als gastheer optrad en de hoge gast verwelkomde op de luchthaven Zanderij.
Het leek ons wenselijk en nuttig om deze informatie onder de aandacht van de gemeenschap te brengen.
Ram Paltantewari

BEKIJK OOK
Vrouw en zoon uit Kwatta maken deur niet open voor dronken man die middernacht binnen wil komen