fbpx

Ingezonden | Vele duizenden doden door laksheid en geldzucht

INGEZONDEN- Vele duizenden doden zijn al naar hun graf gebracht. Mensen die onschuldig de dood in zijn gejaagd door vreselijke laksheid en gedreven door geldzucht. Het is niet met woorden te beschrijven hoeveel leed er is sinds de komst van het coronavirus.
Onder de doden zijn er ook meerdere hooggekwalificeerde artsen. Mensen die zich hebben ingezet voor hun medemens. Maar onder de overledenen zijn ook schoonmakers, kantoorwerkers, monteurs en gepensioneerden. Mensen zoals u en ik. Allemaal mensen die een leven hadden dat wreed werd verstoord door een vreselijk virus.
Hoeveel doden zullen er nog vallen? Niemand weet dat. Het kan meevallen maar ook zo erg uit de hand lopen dat tientallen miljoenen mensen vroegtijdig komen te overlijden. Hoeveel Surinamers zouden hieraan kunnen overlijden? Dus wij moeten het coronavirus niet onderschatten! De Spaanse griep eiste in de vorige eeuw, volgens schattingen tussen de 20 tot 100 miljoen levens. Toen was er ook geen medicijn, net als nu.
Toen het duidelijk werd dat er sprake was van een uitbraak in Wuhan, heeft men op schandalige wijze geblunderd! De autoriteiten daar hadden de stad direct of veel sneller moeten afsluiten van de rest van de wereld.
Ook de vliegtuigmaatschappijen zijn schuldig aan de verdere verspreiding van het coronavirus! Zij hadden veel directer moeten ingrijpen door alle vluchten naar China te annuleren. Uiteraard hebben ze dat zo lang mogelijk uitgesteld, want stopzetten van de vluchten kost gigantisch veel geld. Pure geldzucht!
Maar ook de overheden van Europese en andere landen zijn erg laks geweest. Alle vluchten uit het toen nog beperkte risicogebied hadden direct stilgelegd moeten worden! Wuhan moest volledig in quarantaine.
De wereld wordt nu geconfronteerd met een enorm drama. Het verlies van veel mensenlevens. Maar er is ook sprake van economische schade. Bedrijven gaan nu al over de kop door het coronavirus.
In Suriname hebben wij tot nu toe gelukkig nog bij niemand een besmetting met corona vastgesteld. Ik doe een beroep op de gemeenschap om erg voorzichtig te zijn. Volg zoveel als mogelijk de instructies die door deskundigen worden gegeven.
J. Kerto

OOK INTERESSANT
Ambassadeur Guyana en minister Kuldipsingh kijken naar gezamenlijke business mogelijkheden