fbpx
Ingezonden | Suriname, sluit onze grenspoorten zo snel mogelijk!

INGEZONDEN– Ik maak mij ernstige zorgen over de komende maanden. Wat staat er te gebeuren? Zal alles wel meevallen of worden wij geconfronteerd met een enorm drama op deze wereld? Hoeveel onschuldige mensen zullen vroegtijdig komen te overlijden?

Zal Suriname gespaard worden? Niemand op deze planeet kan dat zeker weten. Ook de gezondheidsexperts kunnen dat niet prognosticeren! Ook zij, evenals de WHO maken zich steeds ernstigere zorgen over wat er gaat gebeuren! Er is nu een noodsituatie!

Feit is dat er nu al sprake is van duizenden onschuldige doden en enorm veel zieken die aan de rand van de dood staan. Mensen die aan het begin van dit jaar nog vrolijk Nieuwjaar hebben gevierd, maar nu gewoon dood zijn. Zij hadden het voor zichzelf absoluut niet voorspeld: een vroegtijdige dood.

Het coronavirus verspreidt zich steeds sneller in de rest van de wereld. 

Ik weet dat onze Surinaamse overheid de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Echter zou ik willen adviseren om toch stringentere maatregelen door te voeren. Wij moeten leren uit de fouten die in januari in andere landen zijn gemaakt.

Zo hebben vliegmaatschappijen veel te laat de vliegvluchten naar en van China stopgezet. Indien dat eerder was gebeurd, hadden wij in de rest van de wereld de verspreiding van het virus mogelijk beter kunnen tegenhouden. De reden waarom er werd gedraald is: geld. Het annuleren van de vluchten naar en vanuit dat land kost de vliegmaatschappijen bakken vol geld.

Ook in Suriname hadden wij veel eerder strenge maatregelen moeten treffen op de grensposten Zanderij, Albina en Nickerie. Wij kunnen ons geen besmettingsgevallen in ons land permitteren. Onze gezondheidszorg staat nu al onder enorme druk. Nu al wacht je soms uren voordat je geholpen wordt bij de spoedeisende hulp van het AZ. Bovendien zijn er nauwelijks genoeg ligplaatsen in het ziekenhuis. Er is ook een tekort aan specialisten, ander noodzakelijk ziekenhuispersoneel, medicijnen en medisch apparatuur.

Hopelijk lukt het om de verspreiding van het dodelijke coronavirus terug te dringen in de rest van de wereld. Maar laten wij niet wachten en zo snel als mogelijk veel strengere en verregaande maatregelen doorvoeren. Het risico op grote ellende in ons land is namelijk veel te groot. Sluit onze grenspoorten zo snel mogelijk! Verbiedt alle vluchten uit Europa!

Drs. J. Kerto

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…