fbpx

Ingezonden | Plas zittend

INGEZONDEN- Naast alle maatregelen die verspreiding van het coronavirus moet voorkomen, komt viroloog Eric Stammelhuis met een reeks aanvullende adviezen. Het belangrijkste advies: plas voorlopig zittend.

“Voor veel Nederlanders is het gebruikelijk om staand te plassen, terwijl dat flinke nadelen met zich meebrengt”, aldus de arts. “Als u staand plast, klettert uw plas van grotere hoogte in de pot. De straal ketst af op het harde materiaal van de toiletpot, waardoor spetters wel anderhalve meter ver kunnen komen.”

Zittend plassen is volgens de viroloog aanzienlijk hygiënischer: “Dat geldt voor de mannen, maar óók voor de vrouwen. Uw toiletruimte wordt minder vervuild en dat is prettig voor degenen die na u komen. Bovendien hoeven uw kinderen het toilet minder vaak schoon te maken.”

Bron: Nieuwspaal d.d. 19 maart 2020, link https://nieuwspaal.nl/dringende-oproep-plas-zittend/

Wel of geen uitbraak van het coronavirus, SARS-virus enzovoorts, in de Islam moet een moslimman altijd zittend urineren, behalve uitzonderingen.

Leestip: artikel ‘De mens is en blijft een nietig wezen. Het coronavirus noopt ons tot een les in nederigheid’.

‘Het coronavirus woedt in volle hevigheid. Sommigen zien het als een straf van Moeder Natuur. Payback-time. Dat klopt maar ten dele’, poneert Hendrik Schoukens, milieujurist universiteit Genk. ‘De natuur maakt immers géén gebruik van morele denkkaders. Géén schuld en boete. Het coronavirus herinnert ons vooral aan het feit dat de mens slechts een onderdeel is van diezelfde natuur. En er niet buiten of boven staat.’

Lees verder hier https://www.knack.be/nieuws/belgie/de-mens-is-en-blijft-een-nietig-wezen-het-coronavirus-noopt-ons-tot-een-les-in-nederigheid/article-opinion-1579183.html

“En waarom zijn zij (de mensen), toen Onze bestraffing hen bereikte, niet nederig geworden?…….” (Koran 6:43)

Ahmad Jhawnie

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.