fbpx
Ingezonden| Persoonlijke aanvallen op benoeming Khargi misselijkmakend

GFC NIEUWS- Er is op dit moment een hele discussie gaande over een eventuele benoeming van de heer Khargi als ambassadeur in Nederland. De een is het er mee eens en anderen niet.

Op zich is daar niks mis mee. Maar persoonlijke aanvallen zijn op zijn zacht gezegd misselijkmakend. Een zeer onterechte non-discussie.

Wij van “Hart voor Suriname” en velen van de diaspora gemeenschap zijn heel blij met deze voorgenomen benoeming van de heer Rajendre Khargi tot ambassadeur van Suriname in Nederland.

Gezien zijn betrokkenheid met de diaspora-gemeenschap in verband met de VHP-meetings in Nederland en zijn carrière als journalist bij de NOS en radioprogramma “Zorg en Hoop” begrijpt hij hoe de diaspora-gemeenschap tegemoet te komen om hun bijdrage voor Suriname meer gestalte te geven.

Al jarenlang de speechschrijver van de president van Suriname zijne excellentie Chan Santokhi, zal hij de juiste persoon zijn om het diaspora-instituut de juiste richting te geven om de investeerders goed te kunnen faciliteren, waarbij de samenwerking met het ministerie van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale samenwerking in Suriname heel belangrijk zal zijn. Wij moeten als diaspora – gemeenschap als een man achter het besluit van de president staan.

Welkom heer Khargi!

Alleen sterk, samen sterker toch?

Van hieruit alvast de felicitaties en heel veel succes met uw nieuwe uitdaging voor Suriname.

Namens het bestuur van HART VOOR SURINAME
Jay Pahladsingh, voorzitter

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…