fbpx
Ingezonden| Palmentuin overgenomen door gewezen first lady Bouterse-Waldring

INGEZONDEN- Het moet ons niet meer verassen. Maar de laatste adem van Bouterse/Adhin heeft nog veel vieze geurtjes.

De Palmentuin wandelstrook met winkeltjes is afgegeven aan een Stichting Palmentuin Waka Pasi, Craft & More. Om hoeveel grond het gaat is nog niet duidelijk. Wat we zeker weten is dat de vrouw van ex-president Bouterse, Ingrid Y Bouterse-Waldring de voorzitter is. Het bestuur wordt verder versierd met Mike Nerkust (districtscommissaris) en Mohammed Moenne (OD technische diensten Directoraat Openbaar Groen).

Misschien zelfs meer icoon dan de Cultuurtuin, waarvan 6 hectare is uitgegeven (gestolen), is de Palmentuin één van de historische natuurplekken dat Paramaribo, Paramaribo maakt.

Terwijl het volk zat te pinaren onder armoede en corruptie heeft regering Bouterse/Adhin met een donatie van India een bedrijf opgezet om Palmentuin economisch te exploiteren. Nu (na 10 jaar) pas is het duidelijk hoe onze ex-president Bouterse ondernemerschap wilde stimuleren. Namelijk donaties gebruiken als investeringskapitaal voor partijvriendjes.

Een donatie uit een bevriend land dat bestemd was om een historisch erfgoed te verfraaien ten goede van eco-toersime. Misschien daarom wilde regering Bouterse/Adhin bij de opening van de “Palmentuin Waka Pasi, craft & more” in de eerste instantie niet publiekelijk erkennen dat alles is bekostigd door de Republiek van India om zo de fraude makkelijker te kunnen afschrijven als een eigen investering.

Terwijl het volk dubbel en dwars moet werken, mogen deze 3(rijken) slapend rijker worden van ons erfgoed.

Enige uitgave van grond en toewijzing van economische autoriteit t.a.v. de Palmentuin aan Bouterse-Waaldring en vriendjes is ten nadele van de Staat Suriname en haar bevolking. Dit is onbetwistbaar. Ook het gebruik van een donatie vanuit India voor het opzetten van een duidelijk commerciële stichting (een bedrijf dus) is op zijn minst misleidend, naar mijn ogen crimineel.

Anwar Alibux
Voorzitter Stichting Samarja

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.