fbpx
Ingezonden | Pak de potentiële moordenaars direct veel harder aan

INGEZONDEN- Niet lang geleden werd er een onschuldig persoon in Nickerie doodgereden door een zuiplap, een “moordenaar”. Het nieuws lees je en je gaat over tot de orde van de dag. Korte tijd daarna lees je weer iets dergelijks, maar dan weer op een andere locatie. Maar al te vaak gebeurt het, jaar in, jaar uit, dat onschuldige mensen abrupt de dood worden ingejaagd terwijl ze deelnamen aan het verkeer.

Uiteraard kunnen er door fouten ongelukken gebeuren. Dat is vreselijk. De veroorzaker kun je soms kwalijk nemen omdat die mogelijk onvoorzichtig is geweest. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In sommige gevallen is een ongeluk moeilijk te voorkomen.

Maar de gevallen waarbij personen in beschonken toestand deelnemen aan het verkeer, is schandalig. Het is mijns inziens een criminele activiteit!

Het valt mij op dat de meeste personen erg laconiek hiermee omgaan. Vooral na feestjes zie je erg vaak dat mensen die ruime hoeveelheden alcohol hebben gedronken, de auto instappen en wegrijden. Geen mens die er wat van zegt. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn in ons land.

Een dronken persoon achter het stuur is een potentiële moordenaar en zou hard aangepakt moeten worden! Niet alleen door de politie en rechters, maar ook burgers zouden direct moeten ingrijpen.

Ik doe een beroep op allen om terstond in te grijpen, indien geconstateerd wordt dat een persoon die alcohol heeft gedronken wilt gaan rijden. Niet alleen als hij of zij wenst te gaan rijden in een auto, ook op de bromfiets, fiets of motorfiets. Neem uw verantwoordelijkheid en onderneem actie! Pak de zuiplappen, de potentiële moordenaars, direct veel harder aan!

J. Kerto

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…