fbpx

Ingezonden | Pak de potentiële moordenaars direct veel harder aan

INGEZONDEN- Niet lang geleden werd er een onschuldig persoon in Nickerie doodgereden door een zuiplap, een “moordenaar”. Het nieuws lees je en je gaat over tot de orde van de dag. Korte tijd daarna lees je weer iets dergelijks, maar dan weer op een andere locatie. Maar al te vaak gebeurt het, jaar in, jaar uit, dat onschuldige mensen abrupt de dood worden ingejaagd terwijl ze deelnamen aan het verkeer.
Uiteraard kunnen er door fouten ongelukken gebeuren. Dat is vreselijk. De veroorzaker kun je soms kwalijk nemen omdat die mogelijk onvoorzichtig is geweest. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In sommige gevallen is een ongeluk moeilijk te voorkomen.
Maar de gevallen waarbij personen in beschonken toestand deelnemen aan het verkeer, is schandalig. Het is mijns inziens een criminele activiteit!
Het valt mij op dat de meeste personen erg laconiek hiermee omgaan. Vooral na feestjes zie je erg vaak dat mensen die ruime hoeveelheden alcohol hebben gedronken, de auto instappen en wegrijden. Geen mens die er wat van zegt. Het lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn in ons land.
Een dronken persoon achter het stuur is een potentiële moordenaar en zou hard aangepakt moeten worden! Niet alleen door de politie en rechters, maar ook burgers zouden direct moeten ingrijpen.
Ik doe een beroep op allen om terstond in te grijpen, indien geconstateerd wordt dat een persoon die alcohol heeft gedronken wilt gaan rijden. Niet alleen als hij of zij wenst te gaan rijden in een auto, ook op de bromfiets, fiets of motorfiets. Neem uw verantwoordelijkheid en onderneem actie! Pak de zuiplappen, de potentiële moordenaars, direct veel harder aan!

J. Kerto

OOK INTERESSANT
Suriname weigert in te zien dat misère wordt veroorzaakt door gebrek aan deskundigheid