fbpx
Ingezonden| Oproep aan kandidaten Constitutioneel Hof

GFC NIEUWS- Ik wil een dringend beroep doen op het geweten van de kandidaten voor het constitutioneel Hof.

U bent allen rechtsgeleerde met vele jaren ervaring. U weet als geen ander dat elke schijn van partijdigheid funest is voor een instituut dat boven partijen moet staan.

Maar juist u bent nu expliciet gepresenteerd als kandidaat van een politieke partij. En daarmee is ook uw lidmaatschap vastgesteld, of u nu wilt of niet. En is dus elke uitspraak die u doet als Constitutioneel Hof gekleurd en dus wankel. Dit zal ons land niet ten goede komen.

De eerste case die u zal gaan behandelen is of Desi Bouterse wel of geen amnestie mag krijgen. Wat denkt u dat het verwachte antwoord is? Ikzelf ben lid van de NDP, maar dat wil niet zeggen dat ik niet begrijp dat rechtspraak geen politieke aangelegenheid is.

Dit is weer een gemiste kans voor Suriname. Waarom hebben wij niet als één volk gezamenlijk mensen uit verschillende gelederen en partijen naar voren geschoven? Ik weet zeker dat u dan ook in die groep zou zitten. Maar nu stijgt u niet meer uit boven de partijen. Op deze manier zal er geen eerbied en acceptatie zijn voor uw uitspraken. En dat is niet goed voor ons land. Het Constitutioneel Hof ondermijnt op deze manier de democratie en wordt een nachtmerrie voor ons land.

Ik weet zeker dat u het in de grond van uw hart oneens bent met de wijze waarop uw benoeming gaat plaatsvinden. U verliest hiermee het respect van uw collega juristen, de advocatuur, de rechters, van het volk. Als u aanvaard dan heeft u alle schijn van niet-integriteit tegen u. Uw zorgvuldig opgebouwde reputatie trekt u door het toilet.

Maar er is nog tijd. Er is nog hoop. De bal ligt nu bij u, beoogde leden van het Constitutioneel Hof. Weigert u de functie van lid van het Constitutioneel Hof te aanvaarden! Verkoop u uw integriteit niet voor vijf jaar zitten op een vergankelijke en wankele stoel. Suriname heeft u nodig maar niet op deze manier.

Xaviera Bouterse

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…