fbpx
Ingezonden| Op weg naar mei 2020

GFC NIEUWS- Nu de verkiezingsmachine langzamerhand op gang begint te komen, worden door vele politici stoere en vergaande uitspraken gedaan.

Vele rekenen op een aantal DNA – zetels, maar dat zal slechts een droom blijven.

Als die uitspraken podium taal zijn of als ze bedoeld zijn om een psychologisch effect teweeg te brengen, zal de tijd ons leren.

Behalve stoere uitspraken, wordt er zoveel energie, kapitaal, tijd en mankracht in de politieke arena gestoken. Het is vaak niet zeker als men positieve resultaten zal boeken.

Politiek is trouwens een wetenschap en het is tevens een dynamisch- en momentproces. Dat hebben vele politici duidelijk begrepen en hebben eieren voor hun geld gekozen.

Deze trend komt de laatste decennia veelvuldig voor. De hedendaagse overlopers komen eerder over als gelukszoekers. Als ze om ideologische- of principiële redenen de overstap doen, weet niemand.

Als wij de Surinaamse historie nader bekijken, is dit fenomeen begonnen in 1975. Toen verlieten de NPS- dissidenten Paul Salam Somohardjo, Liesdek Clarke en Charles Lee Kon Fong de partij en vormden een eigen fractie.

Op een gegeven ogenblik was de stand in het parlement 19 – 19. Lee Kon Fong die de doorslag moest geven, vertoefde toen op Curaçao.

In landsbelang en om de vrede in het land te behouden, deed het paradepaard van de VHP, George Hindorie, de overstap naar de coalitie en de onafhankelijkheid werd een feit op 25 november 1975.

Later sloot Hindorie zich aan bij de HPP en werd gekozen in 1977 in NPK 2-verband.

Een reminder aan Somohardjo

De volgelingen van PL-leider Somohardjo hebben hetzelfde gedaan. De leerling overtreft de meester, komt hier goed tot uitdrukking.

De NPS en de VHP kennen een aantal overlopers, partijprincipe- en discipline zijn zoek, nog minder normen en waarden.

De huidige recessie

Het is terecht dat zowel Somohardjo en Ronny Brunswijk zich zorgen maken over de thans heersende economische situatie en over de ontwikkelingen in Suriname.

De contradictie is echter dat zij nu een andere taal spreken dan in 2010.

Zij hadden het NF vaarwel gezegd en de Mega Combinatie ondersteund en was hierdoor NDP 1 onder leiding van Desi Bouterse een feit.

Toen maakten ze zich onder meer niet druk over de ontwikkeling van het land, de economie, gezondheidszorg en onderwijs.

Hetzelfde geldt voor de PALU en DOE, die medeverantwoordelijk zijn voor de huidige sociaaleconomische situatie in het land.

De NDP en ook de partijen die in de coalitie hebben geparticipeerd, zijn helaas niet in staat geweest om het gezegend land met zoveel natuurlijke hulpbronnen tot ontwikkeling te brengen.

In de politiek moet men ondanks misverstanden rechtvaardig en oprecht blijven. Het streven moet zijn om te werken in het belang van de gemeenschap.

Tenslotte zij opgemerkt dat partijen die op een aantal DNA-, DR ,- en RR- leden rekenen, het kiezersvolk moeten overtuigen met acceptabele- en realiseerbare programma’s.

Vergeet niet uit het oog dat bij het scheiden van de markt men de kooplui leert kennen.

Roy Harpal

Meer nieuws

CBvS publiceert jaarverslag 2015

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is uitgekomen met haar jaarverslag over 2015, waarin de algemene financiële en economische ontwikkelingen, alsook het door…

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…