Ingezonden| Ook Nickerie houdt van Gini

Zoals vele Surinamers was ook ik de afgelopen Champions league wekelijks gekluisterd aan de beeldbuis.

Het moment nadat Giorginio Wijnaldum de Surinaamse vlag tevoorschijn haalde, zullen velen niet vergeten.

Het blijkt elke keer weer dat sport een middel is dat het nationalistisch gevoel naar boven haalt bij elke Surinamer. Wat mij daarna nog trotser maakte, was het feit dat onze “Gini” de beker naar Suriname zou brengen om zijn succes met ons te delen.

Nadat bekend werd dat hij gehuldigd zou worden in Coronie had ik besloten om de decoratie mee te maken.

Een tripje vanuit Nickerie naar Coronie moet kunnen, had ik gedacht, daar Gini duizenden kilometers reeds had afgereisd voor ons. Jammer dat de decoratie niet doorging.

Ik zou de president willen oproepen om dit alsnog goed te maken op het kabinet of desnoods bij de eerstvolgende viering van onze Srefidensi.

Giorginio verdient het zeker om gedecoreerd te worden daar hij ons land weer eens op de wereldkaart heeft geplaatst als sportambassadeur.

Jammer dat Gini echter geen programma heeft samengesteld om andere districten aan te doen. Het is namelijk zo dat wij in alle districten in Suriname jongeren hebben die naar hem opkijken.

Giorginio, middels deze een oproep om ook jongeren van andere regio’s in Suriname te komen inspireren behalve Paramaribo.

Wij zijn trots op je. Suriname is trots. Nickerie is ook trots, vandaar dat wij in het westen hopen dat jij ook een dag uittrekt voor ons.

Een Nickeriaan

Overige berichten