fbpx




Facebook Pagelike Widget

Ingezonden| Online Sacred Chanting voor innerlijke rust

GFC NIEUWS- Online Chanting is een prettige tijdsbesteding in deze tijd van ‘social distancing’.

Daarnaast heeft de sessie een positief effect op je gemoedstoestand. De ritmische tonen die betrokken zijn bij het zingen van of luisteren naar de klanken zorgen ervoor dat je je beter voelt. Het eindresultaat, zoals door velen ondervonden, is een gevoel van diepe rust.

Initiatief

Het initiatief om deze online sessies te starten komt van Art of Living facilitator Steve Gierdharie die vanuit zijn eigen ervaring deelt dat het zingen, reciteren of luisteren naar klanken emotionele en mentale rust met zich meebrengt. Steve wil zijn eigen ervaring van rust en kalmte door Sacred Chanting middels het organiseren van deze virtuele bijeenkomsten graag delen met een ieder.

In deze tijd waarbij we thuis zijn en tijd hebben om na te denken over het leven, maar ook een andere vorm van stress ervaren omdat we niet meer in de automatische ritme van het leven zijn is het belangrijk bewust te zijn van de nodige rust. Door deel te nemen aan de Online Sacred Chanting sessies kun je tijd besteden aan jezelf en bereik je op een hele makkelijke manier rust, balans en helderheid voor jezelf.

Chanting

Chanting van klanken werken op het niveau van het bewustzijn. Als we bijvoorbeeld lachen, neemt ons geluk toe. Als we huilen, wordt de zwaarte van ons verdriet losgelaten. Alleen de geluiden van gelach en huilen hebben geholpen. Klanken werken op een vergelijkbare manier. Herhaling van de klank veroorzaakt een reactie die heel diep is en voorbij woorden of expressie gaat. Het kan alleen worden ervaren.

Vierde online sessie: de Gayatri Mantra

De essentie van de Gayatri-mantra : “Let me soak in the Divine, and let the Divine destroy all my sins. The Divine light that burns all sin, let me adore and soak in that Divine light. And let the Divinity inspire my intellect.”

Wanneer we de Gayatri-mantra chanten, is het als een diepe reiniging van onze geest. Door het zingen van de mantra wordt de innerlijke vlam van energie die ieder mens bezit gevoed en in leven gehouden. Het chanten van de Gayatri-mantra bied stabiliteit aan ons intellect, verjongt de geest en houdt deze in een verhoogde en energieke staat. Deze mantra bezit de kracht om alle zonden en verdriet te vernietigen en overwinnen. Het helpt met verkrijgen van een Happy State of Mind door het intellect te bevrijden van negativiteit.

Deze mantra bezit de kracht om alle zonden en verdriet te vernietigen en overwinnen. Het helpt met verkrijgen van een Happy State of Mind door het intellect te bevrijden van negativiteit.

Geniet van het gevoel van rust door mee te doen, iedere donderdag om 18:00 uur via ZOOM.

U kunt Zoom gratis downloaden op uw laptop (https://www.zoom.us/download) of op uw mobile uit de Playstore (Android) of App store (iOS).

Voor meer informatie of vragen contact +597 866-1582.

Art of Living Suriname

Meer nieuws

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…