fbpx
Ingezonden| Onkan: Nederlander met Surinaams/Arubaanse achtergrond wenst ambassadeurspost

GFC NIEUWS- Tijdens het bezoek van de minister van Buitenlandse zaken, Albert Ramdin, van Suriname aan Nederland verscheen er in het dagblad De Ware Tijd d.d. 31-8-2020 een zeer bijzonder en interessant artikel van ene P. Sanichar over de stoelendans om de diplomatieke posten.

De auteur blijkt heel goed te zijn ingelicht wie er allemaal hun zinnen op deze post hebben gezet. Er was zelfs sprake van een kandidaat die de leeftijd van 65 jaar reeds had bereikt en heel graag deze post wenst in te vullen om zijn eigen zak te vullen.

Deze kandidaat is een Nederlander met Surinaamse Hindostaanse ouders, maar in Aruba opgevoed. Hij heeft geen diplomatieke opleiding en ervaring en heeft vaker aangegeven dat hij de Surinaamse Cultuur niet kent en ook niet de Surinaamse politiek, maar wel van Genève in Zwitserland waar zijn vrouw tot sinds kort woonachtig was.

Dit heerschap – dat luistert naar de naam van Rajinder Khargi – heeft geen enkele affiniteit met het land Suriname en helemaal ook niet met de multiculturele samenleving van dit land. Hij praat en verstaat geen Hindi of Sarnami om maar te zwijgen over het Sranan tongo.

Ook heeft hij nimmer in het land Suriname gewerkt en kent dan ook niet de cultuur van de ambtenarij in dat Land. Tijdens de verkiezingscampagne 2020 kwam hij voor enkele weken naar Suriname om te helpen propaganda te voeren, maar eiste wel een wagen van de partij. Zijn eerder gestelde eisen, w.o. vergoeding van zijn KLM- tickets werden niet door de partij gehonoreerd.

Zeer terecht zijn de opmerkingen van de alom bekende kritische columnisten Sunil Sookhlall en Kries Mahabier dat er in Suriname heel wat kundige figuren rondlopen die deze functie beter verdienen en het naar behoren kunnen uitvoeren. De Republiek Suriname heeft echt geen behoefte aan een Nederlander met Arubaanse achtergrond. Een totaal vreemde eend in de bijt.

Indien deze aanstelling van de Nederlander Rajinder Khargi toch wordt doorgedrukt, zal dit een flinke klap zijn in het gezicht van de deskundige Surinamers en een belediging aan hun adres; ‘they can not do this job’; dus een duidelijke natrap aan het Surinaams intellect.

De president van Suriname, Chandrikapersad Santhoki, is wijs genoeg om te weten wie hij allemaal binnenhaalt als dank voor het maken van propaganda om met dit soort benoemingen te gaan strooien. Het bedrijven van koehandel met de Nederlandse en Surinaamse nationaliteit zal tot de vele scenario’s gaan behoren voor de benoeming van Rajinder Khargi.

De vraag die nu wordt gesteld is of de keuze en benoeming van deze Nederlander overeenkomt met de Vooruitstrevende en – Hervormings gedachte van de partij.

Surinamers in Suriname let op jullie zaak: het is ONKAN dat dit zal gebeuren.

Nu al kan worden gesteld dat Rajinder Khargi door de Surinaamse bevolking in Nederland niet wordt gedragen en niet welkom is met deze benoeming.

A. Balkaran

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…