fbpx
Ingezonden | Niet in paniek raken maar rustig de instructies opvolgen

INGEZONDEN– Acties ondernemen in paniekmodus is bijna nooit goed. In paniek doen mensen soms de gekste dingen. Vaak genoeg schakelen ze het vermogen om helder te denken helemaal uit.

Vanzelfsprekend kunnen er dan veel foute beslissingen genomen worden die soms vervelende consequenties kunnen hebben. Het lijkt mij daarom erg verstandig om bij panieksituaties te proberen om goed het brein te gebruiken. De rust bewaren, het hoofd koel houden, uiteraard indien de situatie dat toelaat, is daarbij een vereiste.

In Suriname zijn de meeste mensen sinds een paar dagen toch wel in paniek geraakt vanwege corona. Men gaat bijvoorbeeld met z’n allen naar de winkels om veel boodschappen te doen. Het lijken wel paniekinkopen! Maar is dat echt wel nodig?

Ik begrijp dat wij in een tijd van onzekerheid leven. De dingen veranderen soms al heel snel. Het is menselijk dat wij dan bang kunnen worden. Vooral als het om je gezondheid gaat.

Ik adviseer een ieder echter om juist in deze toestand de adviezen van deskundigen op te volgen. Ons ministerie van Volksgezondheid, de VP, de overheid beschikken over voldoende deskundigen en adviseurs. Volg hun adviezen op, die worden gegeven via de officiële kanalen. Hiermee kun je het beste resultaat halen. Laat u niet gek maken door doorgestuurde Whatsapp berichten die vaak tot doel hebben om paniek te zaaien!

Stop met paniekacties want je bereikt daarmee vaak niet wat je eigenlijk beoogt.

Niet in paniek raken! In alle rust de officiële instructies opvolgen!

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)