fbpx

Ingezonden | Niet in paniek raken maar rustig de instructies opvolgen

INGEZONDEN– Acties ondernemen in paniekmodus is bijna nooit goed. In paniek doen mensen soms de gekste dingen. Vaak genoeg schakelen ze het vermogen om helder te denken helemaal uit.

Vanzelfsprekend kunnen er dan veel foute beslissingen genomen worden die soms vervelende consequenties kunnen hebben. Het lijkt mij daarom erg verstandig om bij panieksituaties te proberen om goed het brein te gebruiken. De rust bewaren, het hoofd koel houden, uiteraard indien de situatie dat toelaat, is daarbij een vereiste.

In Suriname zijn de meeste mensen sinds een paar dagen toch wel in paniek geraakt vanwege corona. Men gaat bijvoorbeeld met z’n allen naar de winkels om veel boodschappen te doen. Het lijken wel paniekinkopen! Maar is dat echt wel nodig?

Ik begrijp dat wij in een tijd van onzekerheid leven. De dingen veranderen soms al heel snel. Het is menselijk dat wij dan bang kunnen worden. Vooral als het om je gezondheid gaat.

BEKIJK OOK
NAKS presenteert open audities voor theaterspektakel 'De blankofficier'

Ik adviseer een ieder echter om juist in deze toestand de adviezen van deskundigen op te volgen. Ons ministerie van Volksgezondheid, de VP, de overheid beschikken over voldoende deskundigen en adviseurs. Volg hun adviezen op, die worden gegeven via de officiële kanalen. Hiermee kun je het beste resultaat halen. Laat u niet gek maken door doorgestuurde Whatsapp berichten die vaak tot doel hebben om paniek te zaaien!

Stop met paniekacties want je bereikt daarmee vaak niet wat je eigenlijk beoogt.

Niet in paniek raken! In alle rust de officiële instructies opvolgen!

Drs. J. Kerto