Ingezonden: Neokolonialistische poging van Suralco om onze DNA-leden om te kopen?

GFC NIEUWS-Recentelijk werd ik onaangenaam verrast met een paginagrootte advertentie van Suralco in een dagblad.

Later bleek dat deze advertentie in alle kranten was geplaatst. Het neokolonialistisch bedrijf Suralco komt in deze advertenties uitleggen dat ons parlement haar deal met Dilip Sardjoe moet goedkeuren.

Als burger van Suriname ben ik zwaar beledigd door dit gedrag van Suralco en vind dit onacceptabel.

Ten eerste, waarom komt Suralco als multinational bemoeien met onze rechtsstaat?

Het is ons nationaal parlement dat moet oordelen over de overeenkomst en daarover heeft Suralco niets te zeggen.

Waarom moet Suralco als buitenlander uit komen leggen wat DNA wel of niet moeten doen?

Ten tweede, waarom voelt Suralco zich geroepen om Dilip Sardjoe te gaan verdedigen? Suralco heeft toch juist tegen hem onderhandeld?

Dus trek ik hieruit de conclusie dat er inderdaad iets niet klopt met de deal tussen Sardjoe en Suralco? Zijn het dus toch twee handen op een dikke buik?

Ten derde, ik geloof toch niets wat je in een betaalde advertentie komt uitleggen. Suralco is blijkbaar gewend te betalen voor dingen. Waarom durft Suralco niet de discussie in het openbaar aan te gaan? Desnoods in een live TV en radio-uitzending?

Ten vierde, waarom verwijst Suralco in de advertentie zoveel naar de VHP? Is de VHP de enigste die hierover iets heeft te zeggen? Alle deskundigen in Suriname hebben kritiek en ook die van de NDP. Dus waarom zoveel aandacht voor de VHP speciaal?

Ten vijfde, de advertenties zijn betaald uit de stroomkosten die wij elke maand moeten betalen aan Suralco. Dus wij betalen aan Suralco om ons hun neokoloniale dingen uit te komen leggen. Hoe ironisch kan het leven zijn.

Ten zesde, ik ontkom niet aan de indruk dat Suralco probeert onze NDP-parlementariƫrs op een subtiele wijze om te kopen. Het zal mij niet verbazen als Suralco deze parlementariƫrs al heeft benaderd met beloftes.

Tenslotte, ik roep president Bouterse op om als onze voorvechter tegen het neokolonialisme de ambassadeur van Amerika op het matje te roepen. Het kan nooit zo zijn dat een buitenlands bedrijf zich met beslissingen van ons soeverein parlement komt bemoeien. Dit is puur imperialistisch en neokolonialistisch gedrag en moet onmiddellijk worden afgestraft!

Xaviera Bouterse

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...