fbpx
Ingezonden| NDP roept op tot respect en constructief gedrag

GFC NIEUWS- De Surinaamse gemeenschap maakt zich gereed voor de aanstaande algemene verkiezingen van 25 mei.

Zo goed als alle gelederen in ons land gaan zich gewoontegetrouw in meerdere en mindere mate roeren om hun standpunten nader te vormen en in te nemen door middel van informatie-inwinning.

Er zijn ook landgenoten die zich volledig werpen in de actieve politiekvoering en zich daarbij ook voegen aan een partij naar hun keuze en visie.

Participatie aan de politiek- en bestuursvoering wordt in ons democratisch bestel alleszins bevorderd.

Soms raken de gelederen hierbij verhit en kunnen emoties de overhand nemen boven de rede en kunnen algemeen aanvaarde gedragsregels in het maatschappelijk verkeer overschreden worden.

Zulks moeten wij voorkomen en waar toch onmaatschappelijk gedrag plaatsvindt, dit wordt gecorrigeerd.

De laatste week hebben wij helaas moeten ondervinden dat partijgetrouwen uit verschillende partijen, vooral in het kiesdistrict Wanica, zich hebben verstout aan het verwijderen c.q. vernietigen van verkiezingsmateriaal, onder meer van hangende partijvlaggen van andersgezinden.

Wij richten ons tot onze hele gemeenschap, tot allen, ongeacht de politieke partij waartoe men behoort, om in deze komende verkiezingen zich positief en constructief op te stellen te handelen, zodanig dat wij respect voor elkaar blijven behouden, de eenheid van ons volk blijvend in stand houden.

Wij hopen en vragen allen om in onze politieke strijd nimmer uit het oog te verliezen dat wij allen Surinamers zijn en dat wij met ons allen het beste voorhebben met ons vaderland. Daarom willen en moeten wij onze stemmen laten horen op 25 mei.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…