fbpx
Ingezonden| Mijn paarse Kerstwens

GFC NIEUWS- Mijn hart bloedt als ik zie wat er met mijn partij de NDP gebeurt.

Corruptieschandaal op corruptieschandaal en nu zelfs een vonnis. Zo kan het niet verder lieve mensen. Het lijkt wel alsof er een vloek binnen de NDP heerst. ‘Het bloeden’ van mijn geliefde partij moet zo snel mogelijk worden gestopt.

Men zegt dat er in 1982 ook veel bloed heeft gevloeid. Maar toen was ik nog niet geboren en met mij de helft van Suriname. Ik als jonge Surinaamse maak mij meer zorgen over wat er vandaag gebeurt. Voor mij is belangrijk dat er een goede economische ontwikkeling komt en mijn kinderen een goede toekomst hebben.

Eerlijk is eerlijk. Ik ben absoluut niet blij met dat vonnis. Het is alsof je vader wordt opgepakt voor iets dat hij had gedaan voordat je was geboren. Als kind hou ik van mijn vader en ik zal hem blijven verdedigen. Maar dat wil niet zeggen dat ik het een leuke ervaring vind. En het wil niet zeggen dat ik mij niet schaam.

Ik weet niet of mijn president echt schuldig is. Maar ik weet wel dat een vonnis niet goed is. Wij als kinderen zullen onvoorwaardelijk achter hem blijven staan. Maar vader, u moet ook uw verantwoordelijkheid nemen. Een goede vader zal zijn gezin altijd beschermen.

In onze cultuur speelt de moeder een belangrijke rol. Hoeveel vaderloze gezinnen kennen wij niet? Maar dankzij de moeder komt alles toch nog goed. En in de NDP hebben wij een aantal grote moeders. Ik wil geen namen noemen, maar iedereen begrijpt wel wie ik bedoel. Als vader door omstandigheden buitenshuis is, dan zal moeder zelf voor haar kinderen moeten zorgen toch?

Ondanks alle negatieve berichten ben ik er van overtuigd dat de NDP terug zal komen. De redding van de NDP zal liggen in handen van vrouwen. Laten wij vrouwen voor de zoveelste maal de oplossing zijn. Het gezin zal niet ontwrichten, want moeder is er voor herstel en stabiliteit.

Mijn eerste kerstwens is een vrouw aan het hoofd van de NDP. Mijn tweede kerstwens is een vrouw als president.

Ik wens u gezegende dagen toe.

Xaviera Bouterse

Meer nieuws

Actieve Covid-gevallen daalt naar 67

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen is gedaald naar 67. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik op…

Weer twee weken lockdown Kabalebo

GFC NIEUWS- Op advies van de ministeries van Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling en Sport wordt er een tweede total lockdown voor het bestuursressort Kabalebo ingesteld….

Ingezonden| Articulatie

GFC NIEUWS- Binnen enkele dagen gaan de schooldeuren wederom open. Als ouder zijn er veel vragen over het nieuwe schooljaar onder nieuwe omstandigheden. Impotent of…

JCI Nilom kiest nieuw bestuur 2021

GFC NIEUWS- De Junior Chamber International (JCI) Nilom heeft een nieuw bestuur gekozen voor het jaar 2021. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van…

Parkeerwachter licht diverse personen op

GFC NIEUWS- De 53-jarige Delano L. is door de politie aangehouden en opgesloten voor verduistering. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen…

Geld en documenten buitgemaakt bij SRS

GFC NIEUWS- Gewapende criminelen hebben in de nacht ingebroken bij het Stichting Radio Omroep Suriname (SRS). Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Covid-19 actieve gevallen onder de 100

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen is onder de 100. Volgens de jongste update op het dashboard zijn nu 72 personen in Suriname besmet met…

Commissie buigt zich over regulering grondbeleid

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft ter regulering van het grondbeleid een commissie geïnstalleerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Presidentiële commissie moet Valutawet evalueren

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Commissie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren geïnstalleerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

14 nieuwe Covid-gevallen, 24 genezen

GFC NIEUWS- Binnen een etmaal zijn er 14 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Twee mannen beschoten in boot

GFC NIEUWS- Twee mannen zijn vorige week beschoten toen ze in een boot stapten te Godo olo in Sipaliwini. Impotent of minder potent? Maak online…

Man mogelijk dood na hartaanval in auto

GFC NIEUWS- Een 60-jarige man werd vanmorgen dood aangetroffen in zijn voertuig. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Hoefdraad binnenkort op Interpollijst

GFC NIEUWS- Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal binnenkort op verzoek van de procureur-generaal (pg) van Suriname worden geplaatst op de Interpollijst. Impotent of minder…

MMC heeft nieuw bestuur

GFC NIEUWS- Het Mungra Medisch Centrum heeft een nieuw stichtingsbestuur, dat vrijdag is geïnstalleerd door de Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Impotent of minder potent?…

28 nieuwe Covid-gevallen, 18 genezen

GFC NIEUWS- Donderdag op vrijdag zijn er 28 nieuwe Covid-19-gevallen genoteerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…