Ingezonden| Mijn paarse Kerstwens

GFC NIEUWS- Mijn hart bloedt als ik zie wat er met mijn partij de NDP gebeurt.

Corruptieschandaal op corruptieschandaal en nu zelfs een vonnis. Zo kan het niet verder lieve mensen. Het lijkt wel alsof er een vloek binnen de NDP heerst. ‘Het bloeden’ van mijn geliefde partij moet zo snel mogelijk worden gestopt.

Men zegt dat er in 1982 ook veel bloed heeft gevloeid. Maar toen was ik nog niet geboren en met mij de helft van Suriname. Ik als jonge Surinaamse maak mij meer zorgen over wat er vandaag gebeurt. Voor mij is belangrijk dat er een goede economische ontwikkeling komt en mijn kinderen een goede toekomst hebben.

Eerlijk is eerlijk. Ik ben absoluut niet blij met dat vonnis. Het is alsof je vader wordt opgepakt voor iets dat hij had gedaan voordat je was geboren. Als kind hou ik van mijn vader en ik zal hem blijven verdedigen. Maar dat wil niet zeggen dat ik het een leuke ervaring vind. En het wil niet zeggen dat ik mij niet schaam.

Ik weet niet of mijn president echt schuldig is. Maar ik weet wel dat een vonnis niet goed is. Wij als kinderen zullen onvoorwaardelijk achter hem blijven staan. Maar vader, u moet ook uw verantwoordelijkheid nemen. Een goede vader zal zijn gezin altijd beschermen.

In onze cultuur speelt de moeder een belangrijke rol. Hoeveel vaderloze gezinnen kennen wij niet? Maar dankzij de moeder komt alles toch nog goed. En in de NDP hebben wij een aantal grote moeders. Ik wil geen namen noemen, maar iedereen begrijpt wel wie ik bedoel. Als vader door omstandigheden buitenshuis is, dan zal moeder zelf voor haar kinderen moeten zorgen toch?

Ondanks alle negatieve berichten ben ik er van overtuigd dat de NDP terug zal komen. De redding van de NDP zal liggen in handen van vrouwen. Laten wij vrouwen voor de zoveelste maal de oplossing zijn. Het gezin zal niet ontwrichten, want moeder is er voor herstel en stabiliteit.

Mijn eerste kerstwens is een vrouw aan het hoofd van de NDP. Mijn tweede kerstwens is een vrouw als president.

Ik wens u gezegende dagen toe.

Xaviera Bouterse

Overige berichten