fbpx
Ingezonden| Mateloze terging en respectloze behandeling van het Surinaams volk stopt nu!

GFC NIEUWS- Bent u ervan bewust dat wanneer de koers van 8.5 naar 10 gaat binnen een week dat uw geld binnen een week 18% ontwaart?

Dat wanneer u in december een kilo aardappel kocht voor SRD 5 en nu voor minimaal SRD 6, dat u dan 20% meer betaalt voor uw eerste levensbehoeften binnen een maand. Het zal niet hierbij blijven, want de verdienpositie van het land is in geen tijden verbeterd, dus waar gaan de nodige middelen vandaan komen?

Niemand wenst deze situatie, maar de realiteit is daar en wij worden erbij betrokken als we nou willen of niet.

Het is onder andere daarom dat de Surinaams Partij van de Arbeid ( SPA) geen vertrouwen in heeft dat de regering van goede wil is om verandering van beleid door te voeren. De afgelopen 10 jaren is vanuit verschillende consultaties dialoog gevoerd tussen de overheid het bedrijfsleven en de vakbeweging.

Verder hebben wij als buitenparlementaire politieke organisatie alsook diverse andere maatschappelijke groeperingen zoals de VES gevraagd en ongevraagd de regering geadviseerd om het beleid om te buigen.

De regering heeft steeds nagelaten die maatregelen te treffen om onder andere de financieel economische situatie van het land stabiel te houden. Integendeel is in het huis van de democratie, DNA, wetgeving aangenomen om de regering in staat te stellen het leningen plafond te overschrijden, is faliekant gelogen dat er niet gedevalueerd zal worden, heeft men platvloers de kasreserve geroofd, en is er totaal geen verantwoording gegeven van de bestede middelen ook niet aan DNA.

Er is kop noch staart te vinden in de onsamenhangende verklaringen die president Bouterse geeft op zijn eigen georkestreerde persconferenties of bij zijn andere georganiseerde publieke activiteiten. Kortom wij van SPA begrijpen het totaal niet meer.

Het is een grote schande dat de coalitie DNA-leden hun taken niet meer schijnen te begrijpen. een totale mis interpretatie van wat de soevereine wil van het volk inhoudt ons inziens. Coalitie u bent er als volksvertegenwoordiger om de regering kritisch te begeleiden en niet om de regering blindelings naar de mond te praten.

Voor een optimale beleving van de democratie zijn de machten in het land daarom gescheiden. De uitvoerende en de wetgevende macht functioneren op dit moment als één. De coalitie loopt de regering gemuilkorfd achterna. Maar het kan ook niet anders want een heerser die geschenken ontvangt kan nooit een objectief oordeel vellen.

Het is nodig om een krachtig signaal uit te sturen naar de regering en naar DNA om aan te geven dat de mateloze terging en respectloze behandeling van het Surinaams volk nu moet stoppen. Op alle mogelijke manieren hebben de regering en de coalitie in DNA geprobeerd de soevereine wil van het volk te bagatelliseren.

Het is mensonterend om als volk zo genegeerd te worden omdat de coalitie een numerieke meerderheid heeft in DNA; …dit leidt tot mateloze irritatie en de vernedering heeft een onaanvaardbaar niveau bereikt.

De SPA ondersteunt daarom de acties van maandag 17 februari ten volle en roept al haar leden op om aanwezig te zijn op het Plein met gepaste protestborden.

Suriname Partij van de Arbeid

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…