fbpx
Ingezonden| Massameetings lossen de problemen niet op

GFC NIEUWS- In Suriname houden de meeste politieke partijen op weg naar de verkiezingen massameetings.

Bij zulke grote meetings met het volk doen politici vaak veelbelovende uitspraken zoals het bouwen van bruggen, het aanleggen van wegen, het aanleggen van treinsporen en flyovers.

De sensuele kracht die uitgestraald wordt moet volgens hun dan invloed hebben op het volk.

Massameetings leveren in het algemeen wel politiek voordeel op voor de politieke organisatie, omdat zij uiteindelijk zetels behalen bij de verkiezingen.

Na de algemene, vrije en geheime verkiezingen worden de veelbelovende zaken niet gerealiseerd. In wens het niet eens te hebben over de maatschappelijke problemen in Suriname die onopgelost blijven.

Een jaar vóór de verkiezingen wordt de ‘actie radius’ verhoogd, want kleine ontwikkelingen van Suriname moeten heel snel geschieden om zodoende de komende verkiezingen te winnen.

Een massameeting levert het volk geen enkele nut op en is alleen maar sensatie, plezier, brasserie en show politiek.

Het volk moet zich afvragen:
1. Wat heeft de massameeting mij opgeleverd?
2. Zijn mijn problemen na de (grote) massameeting opgelost?
3. Is er na de massameeting gewerkt aan het bestrijden van de criminaliteit?
4. Is er een duidelijke ontwikkelingsplan gepresenteerd door de politieke partij die de massameeting organiseerde?
5. Is de landelijke gezondheidszorg verbeterd of is dat juist verslechterd?
6. Is er na de massameeting sprake van een daadwerkelijke gezonde en stabiele economie?
7. Is de grondenrechtenproblematiek van de Afro Surinamers en de Inheemsen opgelost?

Een massameeting kost veel geld, maar een massameeting lost de landelijke maatschappelijke problemen niet op.

Toppers van de partij komen meestal aan het woord. Zou het niet goed zijn als de massa (het volk) in de gelegenheid wordt gesteld om vragen te stellen aan de partijleiding die betrekking hebben op de partijvisie, de missie, het verkiezingsprogramma en naar een eventuele integraal ontwikkelingsplan?

Het zou liever beter zijn als partijen geen massameetings organiseren, maar gewoon duidelijk het volk inlichten over hun partijprogramma, visie, missie en verkiezingsprogramma’s.

Livio Aminta
Jongerenorganisatie Youth2Youth

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…