fbpx

Ingezonden| Mapane-Kaswinika verklaring tussen NPS en ABOP zwaar onder druk

GFC NIEUWS- Maandag 29 juni zal de nieuwe DNA een feit zijn.
De gekozen DNA-leden worden dan beëdigd en dan volgt de verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van DNA.
De nieuwe DNA kiest met 2/3 meerderheid de president en vicepresident. Mocht dat tot twee maal niet het geval zijn. Dan gaat men naar de VVV( Verenigde Volksvergadering).
In VVV is een gewone meerderheid vereist. Zo ver zijn wij nog niet.
In 2010 ging de verkiezing van voorzitter van DNA tussen Paul Somohardjo en Jennifer Simons. Somohardjo had de steun van NF, AC en Volks Alliantie en Simons kon rekenen op de steun van de Mega Combinatie. Iedereen ging er vanuit dat Somohardjo gekozen zou worden. Verrassend genoeg werd Jennifer Simons gekozen met 26 tegen 24 stemmen. Twee leden van AC(ABOP) stemden voor de tegenkandidaat.
ABOP deed daarna alles aan om een coalitie met NDP tot stand te brengen. Volks Alliantie sloot zich later bij en ontstond een coalitie van NDP, AC en Volks Alliantie. BEP en Volks Alliantie haalden de eind rit niet. Ze werden uit de coalitie gezet .Benieuwd wat het wordt op 29 juni 2020.
Op 25 mei 2019 werd ter gelegenheid van de Blakaman Dey, de Eenheidsbeweging geproclameerd. De heren Ronnie Brunswijk en Gregory Rusland ondertekenden met veel bombarie de Mapane-Kaswinika verklaring.
De bedoeling was om te breken met de verdeeldheid onder de “Afrikan Srananman”. Iets meer dan een jaar later wordt de intentie ervan zwaar op de proef gesteld.
Een verklaring ondertekenen is heel wat anders dan de politieke belangen van politieke partijen en personen. Trouwens bij onderhandelen is afwegen wat mogelijk is. Dat is nog geen verschil van meningen. Zaken uitdiscussiëren en weer op een lijn komen, horen ook bij politieke processen.
Vertrouwen is altijd de basis van en goede samenwerking.
Time will tell.
BEP Buitenland

BEKIJK OOK
Vervallen verklaarde ID-kaarten weer geldig tot 31 december 2023