fbpx

Ingezonden | Leiders die oproepen om te protesteren zouden zich diep moeten schamen

INGEZONDEN – Het is een grof schandaal dat leiders in Suriname in deze fase, met parlementaire verkiezingen in het vooruitzicht, burgers oproepen om massaal te protesteren. Anderen gaan zelfs verder en roepen op om “het hele land plat te leggen” door onder meer eigenaren van bedrijven te vragen hun zaken te sluiten.  Zo kunnen werknemers vrij krijgen om de straat op te gaan.

Het aanzetten “tot het plat leggen van een land” is naar mijn mening een criminele daad en zou bestraft moeten worden.

Houden deze onruststokers wel van Suriname? Hebben ze graag dat de economie van ons land groeit? Ik betwijfel dat ten zeerste. Het is voor mij evident dat bij hen, heel andere veelal egoïstische belangen de belangrijkste rol spelen. Deze leiders zouden zich diep moeten schamen!

Het stilleggen van scholen, bedrijven, ziekenhuizen en instanties richt economische schade aan, aan ons land. Het heeft een ernstig ontwrichtend en zelfs verwoestend effect! En dat weten de initiators van deze massaprotesten heel goed.

Een ander fenomeen is het vergroten van onrust/verwarring door fake berichten via sociale media of onbetrouwbare nieuwssites te lanceren. Zoals vandaag waarbij de indruk wordt gewekt alsof er sprake is van een tekort aan brandstof. Het merendeel van de burgers raakt in paniek, en dus weer wordt er lichte chaos gecreëerd door kwaadwilligen.

BEKIJK OOK
PIU gaat sociaalprogramma Sozavo uitvoeren

Al deze onrustfactoren hebben een zeer negatieve invloed op onze economie, de wisselkoers van buitenlandse valuta en de prijzen van goederen en diensten. Heeft u als burger enig voordeel hieraan? Ik denk het niet!

Ik doe een beroep op allen om het belang van Suriname, de burgers, de gewone man, te laten prevaleren. Dus niet het belang van politici die onrust willen creëren over de ruggen van het arme volk. Het is namelijk uiteindelijk de arme man en vrouw die de dure prijs betaalt. Zij voelen de ellende van hogere wisselkoersen en prijzen, een neergaande economie, het meeste in hun portemonnee.

Op 25 mei 2020 zijn er verkiezingen. Op die dag is het juiste moment om uw invloed aan te wenden. Ga naar de stembus en maak uw keuze. Zo hoort dat in een beschaafd land als Suriname.

Maar ga niet in op oproepen van kwaadwilligen om “het land plat te leggen”, niet naar het werk of school te gaan. Ga ook niet protesteren op straat, maar doe dat, indien u daaraan behoefte heeft, in het stemhokje. Het creëren van onrust en verwarring, ook via sociale media, heeft uiteindelijk een negatief effect op uw portemonnee. U en ik betalen de rekening. Laat u niet misbruiken en kies voor rust en stabiliteit.

J. Kerto