fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ingezonden | Krankzinnige en mensonterende toestanden bij DSB- kantoren

INGEZONDEN– Ik zou eigenlijk veel krachtigere woorden moeten gebruiken. De woorden krankzinnig en mensonterend geven wat mij betreft namelijk te weinig lading aan wat er zich afspeelt op de verschillende DSB – filialen in Paramaribo. Maar ook op het hoofdkantoor van de bank, hoewel daar in iets mindere mate.

Het is simpelweg mensonterend omdat de bank op geen enkele wijze rekening schijnt te willen houden met haar cliënten, wij burgers. Ik heb het dan specifiek over de vele lange uren die we op deze filialen maar al te vaak onnodig doorbrengen.

Miljoenen Amerikaanse dollars heeft de bank geïnvesteerd in het opnieuw bouwen van de verouderde kantoren. Je zou als weldenkend mens ervan uit gaan dat er bij de bouw ook rekening is gehouden met het verruimen van de afhandelcapaciteit. Bijvoorbeeld meer loketten tijdens piekuren.

Maar nee! De nieuwe gebouwen hebben evenveel loketten die zeer vaak daarenboven ook niet bemenst zijn. En dat tijdens piekdagen en piekuren! Het resultaat is dat cliënten soms urenlang in de rij moeten staan wachten voordat ze door een bankmedewerker worden geholpen. Alsof de cliënten niets anders te doen hebben!

OOK INTERESSANT
Honderden hectaren grond verkocht aan Mennonieten

Ook ik moet mijn kinderen naar school brengen en halen. Ik moet ook rijden naar kantoor om te gaan werken zodat ik normaal kan leven. Ook ik moet samen met mijn vriendin boodschappen doen en heb andere verplichtingen. Ik heb niet alle tijd van de wereld! Mijn tijd is ook kostbaar!

Het is krankzinnig en mensonterend dat een bank geen respect kan opbrengen voor de kostbare tijd van haar cliënten. Het is een zuivere illustratie van respectloos zakendoen.

Ik doe een beroep op de directie van DSB om op de meest korte termijn na te gaan op welke wijze de wachttijden kunnen worden gereduceerd. Het zou alvast handig zijn om alle loketten operationeel te maken tijdens drukke perioden.

J. Kerto