Ingezonden / Homoseksuelen hebben evenveel rechten als hetero's

INGEZONDEN– Recentelijk verscheen er een walgelijk bericht op de nieuwssite GFC over bewoners in Noord – Paramaribo die moeite hebben met homoseksuelen die in hun buurt afspreken om elkaar te ontmoeten. Ze hebben zonder enige schaamte aangegeven dat homoseksuelen maar ergens ander moeten afspreken, dus niet in hun woonomgeving.

Dat er anno 2020 nog mensen in Suriname zijn die zo discrimineren, zo dom doen, doet mij erg zeer. Ik ben zelf een hetero en heb een vaste vriendin. Maar ik heb nog nooit het gevoel gehad als heteroman, dat homoseksuelen of lesbiennes inferieur zijn aan mij. Wij zijn allemaal mensen en precies evenveel waard.

Waar halen deze irritante klagers over homoseksuelen het lef, de grove brutaliteit vandaan om te eisen dat deze homomannen ergens anders moeten afspreken? Het is schandalig! Homoseksuelen en lesbiennes hebben evenveel rechten als hetero’s, niet meer en ook niet minder!

Wij moeten in ons land nu een keer leren om te stoppen met discrimineren. Laat een ieder toch -met uitzondering van criminelen- in zijn of haar waarde.

Klaagt er iemand over de ordinaire wijze waarop veelal getrouwde heterovrouwen en heteromannen in het geniep elkaar ontmoeten op de parkeerplaatsen van de supermarkten Choi, Best Mart, Tulip en de Maretraite mall in Noord?

Veel gehuwde vrouwen parkeren zo vaak hun auto op deze plekken, wekken de indruk dat ze boodschappen gaan doen, maar worden stiekem opgehaald door sekspartners om snel daarna met hun benen wijd te belanden in een hotelbed voor kort verblijf. Ik heb deze taferelen, het openlijk uitlopen, heel vaak zelf kunnen aanschouwen.

Maar daarover klaagt niemand! Men loopt wel zielig te zeuren over homoseksuele mannen die geen vlieg kwaad doen en evenveel rechten hebben als elk ander persoon.

Ik doe een beroep op deze klagers om voortaan rustig te blijven en zich liever bezig te houden met nuttige zaken en hun brutaliteit voortaan achterwege te laten. Discrimineren, dat doen meestal de domme mensen!

Drs. J. Kerto

 

Overige berichten