fbpx
Ingezonden / Homoseksuelen hebben evenveel rechten als hetero’s

INGEZONDEN– Recentelijk verscheen er een walgelijk bericht op de nieuwssite GFC over bewoners in Noord – Paramaribo die moeite hebben met homoseksuelen die in hun buurt afspreken om elkaar te ontmoeten. Ze hebben zonder enige schaamte aangegeven dat homoseksuelen maar ergens ander moeten afspreken, dus niet in hun woonomgeving.

Dat er anno 2020 nog mensen in Suriname zijn die zo discrimineren, zo dom doen, doet mij erg zeer. Ik ben zelf een hetero en heb een vaste vriendin. Maar ik heb nog nooit het gevoel gehad als heteroman, dat homoseksuelen of lesbiennes inferieur zijn aan mij. Wij zijn allemaal mensen en precies evenveel waard.

Waar halen deze irritante klagers over homoseksuelen het lef, de grove brutaliteit vandaan om te eisen dat deze homomannen ergens anders moeten afspreken? Het is schandalig! Homoseksuelen en lesbiennes hebben evenveel rechten als hetero’s, niet meer en ook niet minder!

Wij moeten in ons land nu een keer leren om te stoppen met discrimineren. Laat een ieder toch -met uitzondering van criminelen- in zijn of haar waarde.

Klaagt er iemand over de ordinaire wijze waarop veelal getrouwde heterovrouwen en heteromannen in het geniep elkaar ontmoeten op de parkeerplaatsen van de supermarkten Choi, Best Mart, Tulip en de Maretraite mall in Noord?

Veel gehuwde vrouwen parkeren zo vaak hun auto op deze plekken, wekken de indruk dat ze boodschappen gaan doen, maar worden stiekem opgehaald door sekspartners om snel daarna met hun benen wijd te belanden in een hotelbed voor kort verblijf. Ik heb deze taferelen, het openlijk uitlopen, heel vaak zelf kunnen aanschouwen.

Maar daarover klaagt niemand! Men loopt wel zielig te zeuren over homoseksuele mannen die geen vlieg kwaad doen en evenveel rechten hebben als elk ander persoon.

Ik doe een beroep op deze klagers om voortaan rustig te blijven en zich liever bezig te houden met nuttige zaken en hun brutaliteit voortaan achterwege te laten. Discrimineren, dat doen meestal de domme mensen!

Drs. J. Kerto

 

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…