fbpx
Ingezonden| Het onaantrekkelijk stadsbeeld

GFC NIEUWS- Ik ben haast dagelijks in het centrum en ga ook veel vrienden en kennissen in de stad en op de Centrale Markt ontmoeten.

Tot mijn grote ergernis merk ik op dat de surveillance – unit die geplaatst is in de nabije omgeving van de markt waar de illegale straatventers actief zijn niet optreedt. De dienstdoende ambtenaren zijn vaker bezig te bellen of appen en de ruimte is soms gesloten.

Behalve dat de straatventers het stadsbeeld ontsieren, ontstaat er een enorme stank in die omgeving en bovenal wordt de doorloop ernstig belemmerd. Ook de straat goudhandelaren ( hosselaars) bezorgen een onveilig gevoel bij de burgerij. Uiteraard is dat hun manier om geld te verdienen, maar het kan ook anders.

Met het plaatsen van de unit moest er duidelijke – en zichtbare verbeteringen merkbaar zijn, hetgeen is uitgebleven. Op een steenworp afstand opereren de venters en politieoptreden blijft uit. Het is een soort kat- en muisspel. Als de agenten hun ronde hebben aangedaan, komen ze weer opdagen met hun koopwaar.

De Haitiaanse markt, die opgericht is op 14 juli 2017 onder de naam Ma’che Unite’ (Eenheidsmarkt), slaat niet aan vanwege slechte klandizie. Dit is de reden dat veel standhouders hun waar in het centrum verkopen.

De hosselaars en de Haitiaanse straatventers proberen op een eerlijke manier hun geld te verdienen, echter moet het niet leiden tot overlast en hinder. Het is trouwens oneerlijke concurrentie tegenover de marktverkopers, die standhuur moeten betalen.

Een oplossing kan zijn om permanente politiebewaking ter plekke te stationeren en indien nodig maatregelen te treffen, zodat zij niet in de naaste omgeving van de markt hun waar gaan aanbieden.

Terwijl de politie is versterkt met een behoorlijk aantal voertuigen, zoals: 75 pro-wagens, 50 motorfietsen, en 80 fietsen, zien wij dat kantoormateriaal nog zorgen baart en de criminaliteit steeds toeneemt en ergere vormen aanneemt.

Het staat vast dat het stadsbeeld zonder meer aantrekkelijk gemaakt moet worden, behalve voor de toeristen, maar in het bijzonder voor de Surinaamse gemeenschap.

Het zwerversprobleem dient drastisch te worden aangepakt en het veiligheidsgevoel voor elke rechtgeaarde Surinaamse burger en voor onze gasten moet gegarandeerd worden.

Roy Harpal

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.