fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ingezonden| Het nieuwe Suriname met nieuwe Surinamers in het nieuwe normaal

GFC NIEUWS- Met het aantreden van de nieuwe VHP-ABOP-PL-NPS regering gaat er eindelijk na 40 jaar chaos die door Bouterse was gecreëerd een nieuwe wind in het nieuwe normaal in Suriname waaien.
Een nieuwe wind van good governance, innovatie, duurzame economische ontwikkeling en duurzame werkgelegenheid in het voordeel van alle Surinamers.
Nieuwe normaal
Met het nieuwe normaal bedoel ik de periode na Bouterse en in het Covid-19 tijdperk die een andere manier van leven, werken en gedragingen vereist. De nieuwe Surinamers zullen in het nieuwe normaal gekenmerkt moeten worden door discipline, persoonlijke integriteit, zelfverantwoordelijkheid, creativiteit, persoonlijke innovatie, effectief leiderschap en empathie. Bij empathie in het nieuwe Suriname hoort een cultuur van diversiteit, inclusie en beloging, zie hier hoe je deze cultuur duurzaam realiseert https://tinyurl.com/vnlnd43.
In deze nieuwe cultuur is er geen plaats meer voor discriminatie en racisme, geen plaats voor corruptie en vriendjes politiek en geen plaats voor onethisch handelen. Zie hier hoe je integriteit, good governance en ethisch leiderschap in de gehele samenleving duurzaam realiseert https://tinyurl.com/yc9e6myw. Alle Surinamers moeten in het nieuwe normaal dus een sterke personal brand worden en daardoor wordt Suriname een powerful country brand, zie hier hoe https://youtu.be/IuyB_ZPn89w
Innovatie
We moeten in het nieuwe Suriname dus slimmer werken in plaats van harder werken, door innovatief en creatief te zijn. Zie hier hoe je dit duurzaam realiseert https://lnkd.in/dfcwhiQ. De rode draad in het nieuwe Suriname in het nieuwe normaal is dus innovatie. Innovatie is wereldwijd de motor van de economie.
Vrijwel alle landen in de wereld zijn momenteel vanwege covid-19 bezig duurzaam te innoveren en in hun nieuwe normaal een infrastructuur van duurzame innovatie op te zetten. Veel landen hebben daarom een ministerie van innovatie. Suriname moet ook zo’n ministerie dringend hebben.
De traditionele manier van innovatie is wereldwijd niet duurzaam en hierdoor ongeschikt in het nieuwe normaal, omdat ze personal innovation en social invation niet gelinkt hebben aan corporate innovation. Vandaar dat ik momenteel deze nieuwe manier van innovatie wereldwijd aan het introduceren ben, zie https://bit.ly/2P8TPXO.
Betere wereld
Wat we dus nodig hebben is een betere wereld in het nieuwe normaal, te beginnen in Suriname. Een duurzame wereld waarin, behalve bovengenoemde ingrediënten, ook respect is voor dieren en aandacht voor het milieu. Een wereld waarin sprake is van een circulaire economie. Hoe je deze wereld ontwerpt heb ik in dit artikel beschreven https://tinyurl.com/ycsr66e3.
Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe regering onder leiding van Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk in staat zal zijn het nieuwe Suriname in het nieuwe normaal duurzaam te realiseren. Hiertoe hebben ze de medewerking van alle Surinamers nodig.
Hubert Rampersad

OOK INTERESSANT
850 PK supertruck ontworpen voor ultieme overleving