fbpx
Ingezonden| Het groter plaatje van de partiële lockdown

GFC NIEUWS- Zoals bij een groot deel bekend heeft de president van de Republiek Suriname op vrijdagavond een partiële lockdown aangekondigd.

Deze is sinds zondagavond om 20:00 uur van kracht Voor een periode van 14 dagen is het niet toegestaan om zich tussen 20:00 en 06:00 uur op de straten of wateren te begeven. Gelukkig zijn er wel enkele cruciale diensten gevrijwaard van deze restricties zoals de politie, brandweerlieden, medische personeel en nutsvoorzieningen.

Velen hebben zich afgevraagd wat de toegevoegde waarde van zo een partiële lockdown inhoudt, aangezien er overdag ook besmettingsgevaar bestaat.

Hieronder een overzicht van de toegevoegde waarde van deze maatregel:

– Als middel om de bewustwording te stimuleren, zodat personen beter gaan beseffen dat de situatie heel serieus is
– De kans op besmettingen aanzienlijk terugbrengen binnen het aangegeven tijdsinterval
– Het implementeren van eenduidige instructies die zorgen voor een betere orde handhandhaving binnen onze gemeenschap
– Verminderde CO2 uitstoot welke meteen bijdraagt aan een gezonder milieu
– Het versterken van quality time met de huisgenoten

Terwijl wij allen de afgelopen twee avonden thuis zaten, hebben velen zich ook afgevraagd als de rest van de gemeenschap zich daadwerkelijk aan de instructies hield. Gezien het feit er op de eerste avond van de lockdown, zich toch nog enkele gevallen hebben voorgedaan, was dit reden genoeg om op de tweede avond, het groter plaatje vast te leggen en te delen via diverse (social) media kanalen.

Op de foto is met een drone een gedeelte omgeving Kwattaweg en Tweede rijweg vastgelegd. Het is duidelijk te merken dat er op het moment van de snapshot, geen enkel voertuig zich op de weg bevond en dat is zeker een compliment waard.

Een compliment aan Surinamers in het bijzonder, voor het feit dat wij wel degelijk begrijpen wat de noodzaak van deze maatregelen inhouden en dat een groot deel van ons de noodzakelijke instructies altijd naar behoren uitvoeren.

Moreno Jackson
Co-Founder Act Now Foundation

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…