fbpx

Ingezonden| Het groter plaatje van de partiële lockdown

GFC NIEUWS- Zoals bij een groot deel bekend heeft de president van de Republiek Suriname op vrijdagavond een partiële lockdown aangekondigd.
Deze is sinds zondagavond om 20:00 uur van kracht Voor een periode van 14 dagen is het niet toegestaan om zich tussen 20:00 en 06:00 uur op de straten of wateren te begeven. Gelukkig zijn er wel enkele cruciale diensten gevrijwaard van deze restricties zoals de politie, brandweerlieden, medische personeel en nutsvoorzieningen.
Velen hebben zich afgevraagd wat de toegevoegde waarde van zo een partiële lockdown inhoudt, aangezien er overdag ook besmettingsgevaar bestaat.
Hieronder een overzicht van de toegevoegde waarde van deze maatregel:
– Als middel om de bewustwording te stimuleren, zodat personen beter gaan beseffen dat de situatie heel serieus is
– De kans op besmettingen aanzienlijk terugbrengen binnen het aangegeven tijdsinterval
– Het implementeren van eenduidige instructies die zorgen voor een betere orde handhandhaving binnen onze gemeenschap
– Verminderde CO2 uitstoot welke meteen bijdraagt aan een gezonder milieu
– Het versterken van quality time met de huisgenoten
Terwijl wij allen de afgelopen twee avonden thuis zaten, hebben velen zich ook afgevraagd als de rest van de gemeenschap zich daadwerkelijk aan de instructies hield. Gezien het feit er op de eerste avond van de lockdown, zich toch nog enkele gevallen hebben voorgedaan, was dit reden genoeg om op de tweede avond, het groter plaatje vast te leggen en te delen via diverse (social) media kanalen.
Op de foto is met een drone een gedeelte omgeving Kwattaweg en Tweede rijweg vastgelegd. Het is duidelijk te merken dat er op het moment van de snapshot, geen enkel voertuig zich op de weg bevond en dat is zeker een compliment waard.
Een compliment aan Surinamers in het bijzonder, voor het feit dat wij wel degelijk begrijpen wat de noodzaak van deze maatregelen inhouden en dat een groot deel van ons de noodzakelijke instructies altijd naar behoren uitvoeren.
Moreno Jackson
Co-Founder Act Now Foundation