fbpx

Ingezonden| Groeit het gras wel?

GFC NIEUWS- We zijn bijna 6 weken verder dat de binnenlandse oorden geen gasten mogen ontvangen en tours zijn stopgezet door de overheid.
SHATA en andere zuster organisaties hebben gezamenlijk en afzonderlijk de overheid benaderd voor overheidsondersteuning. De organisaties hebben rekening gehouden met de financiële situatie van de overheid, vandaar dat het voorstel is gedaan om de ondersteuning om te zetten in de vorm van een “zachte” lening.
Bedrijven geven aan dat zij het niet lang meer kunnen volhouden omdat personeelskosten en vaste kosten oplopen. Zowel het bedrijfsleven als de overheid streeft naar behoud van banen, behoud van bedrijven, veiligheid en rust op het veld. De overheid geeft aan dat zij eraan werken… echter dringt de tijd.
Er is inmiddels een voorstel gedaan door de SHATA om gedeeltelijk de toerismesector te “unlocken”, met de nodige voorzieningen en aanpassingen van dien. Het voordeel hiervan is dat de economie begint te rollen, arbeiders zich nuttig voelen en de sector begint te wennen aan het leven met Covid-19. Want na Covid-19 gaat er veel veranderen en daar moet een ieder op voorbereid zijn om aanpassingen te doen. Een vierde voordeel is dat er minder op de overheid zal worden geleund op financiële bijdrage.
Wij respecteren het besluit van de overheid om onze bedrijven gesloten te houden, zonder aarzeling of vraagtekens; gezondheid en veiligheid van ons allen, zijn van eminent belang.
Echter, is het niet zo dat er een goede balans moet komen tussen de economie, veiligheid en sociale impact? Het is niet verantwoord dat alle focus alleen op de veiligheid ligt, en dat er na de Covid-19 pandemie niets meer te bespeuren valt op economisch en sociaal vlak.
Onze jonge economie moeten wij niet vernietigen, want een wederopbouw vanaf de bodem is moeilijker dan een wederopbouw vanaf het huidig niveau. Het moet niet zo zijn dat terwijl het gras groeit, het paard sterft. De vraag nu is: groeit het gras wel?
Suriname Hospitality and Tourism Association

BEKIJK OOK
Personeel directoraat Volkshuisvesting sluit poorten uit onvrede