fbpx
Ingezonden| Gezondheid – en economische crisis hebben grote invloeden op gemeenschappen

GFC NIEUWS- Op deze 50ste Earth Day willen we een moment van gemeenschapszin, vrede en rust inbouwen.

Onze relaties met elkaar zijn voor velen nog nooit zo belangrijk geweest als in deze tijd. In deze tijd van Covid-19 welke ons, zonder onderscheid, het leven erg moeilijk maakt.

De gezondheid- en economische crisis hebben grote invloeden op onze gemeenschappen. We beseffen meer dan ooit tevoren dat het gedrag van machthebbers, het kapitalistisch systeem met de voortdurende corruptie niet losgekoppeld kan worden van de aanhoudende klimaatcrisis.

Vandaag willen we een moment om stil te staan bij onze gemeenschapszin, vrede en rust want in deze tijd hebben we laten zien dat we die wel kennen.

We ondersteunen elkaar, we beschermen elkaar, en we geloven in elkaar zodat we samen uit de crisis kunnen komen. Vandaag willen we een moment om stil te staan bij onze gemeenschapszin, vrede en rust om te propageren dat dit is wat we voor altijd willen.

Een gezonde samenleving, die is gestoeld op een samenleving dat verantwoordelijke met elkaar omgaat, een samenleving met een economie dat ons daarbij ondersteund en ons laat bloeien, samen met Moeder Aarde.

Samen zullen we dan trots zijn op onze voetprints die we voor onze kinds kinderen achterlaten, op Moeder Aarde.

Amazone Partij Suriname

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…