Ingezonden| Gemeenschapsprojecten niet belangrijk voor de VHP

GFC NIEUWS- Op 7 augustus heeft de opening van de Waka Pasi plaatsgevonden, een prachtig initiatief van de first lady.

Ik heb enorm veel bewondering voor de manier waarop de first lady betrokken is geweest bij het project. President Bouterse vertelde bij de opening hoe zij aan de telefoon bezig was om instructies te geven aan de uitvoerders van het project. Mijn complimenten aan de first lady en haar team.

Maar dan verneem ik uit de media dat de VHP het belangrijk vindt om zich bezig te houden met wie of wie niet het project heeft gefinancierd. Terwijl het land kampt met zoveel problemen, houdt de VHP zich bezig met zulke onbenullige zaken. Circa 3 jaren geleden is er in de media een artikel verschenen met als titel, “VHP mag ook gemeenschapsprojecten indienen bij China”.

In het artikel staat, “De VHP mag ook ‘kleine projecten’ indienen bij de Chinese regering om ‘grass roots communities’ die het moeilijk hebben, duurzaam te ondersteunen”. Bekende DNA-leden van de VHP schreeuwen regelmatig van de daken dat het volk het heel moeilijk heeft.

Mijn vraag aan de VHP is, als jullie het zo menen met het volk, waar zijn jullie gemeenschapsprojecten om die grass roots community die het moeilijk heeft duurzaam te ondersteunen?

Of misschien moet ik de conclusie trekken dat het volk het niet zo moeilijk heeft zoals de VHP laat blijken. Misschien dat zij daarom nog geen projecten heeft ingediend bij China.

Het Waka Pasi project is juist een project dat grass roots communities duurzaam ondersteunt. Doordat de standhouders hun producten verkopen aan toeristen krijgen zij inkomsten zodat zij kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

Met de ‘VHP-koni’ had ik wel gedacht dat de partij dit zou begrijpen. Maar ja, als je het nooit hebt gemeend met de Surinaamse gemeenschap kan je ook nooit een emphatisch vermogen ontwikkelen.

Waar was diezelfde VHP in maart 2017 toen het binnenland onder water was gelopen? Het was ook diezelfde VHP die met staatsmiddelen De Olifant heeft gerenoveerd. Staatsmiddelen die waren bedoeld voor de gemeenschap. In een interview vroeg Clif Limburg aan Dewanand Balesar als het klopt dat De Olifant een verflaag kreeg. Het antwoord dat Balesar gaf, was “niet alleen een verflaag. Er is veel meer….”

Volgens de VHP pronkt de first lady met andermans veren. Ik vraag mij af of de VHP wel de betekenis kent van dat spreekwoord. Bij de opening heeft Georgette Garcia-Elias uitgebreid uitgelegd hoe het project tot stand is gekomen.

De Waka Pasi is een idee van de first lady en het idee is gefinancierd door India. Misschien dat de VHP een gemeenschapsproject kan indienen bij China, “Hoe kunnen VHP’ers goed leren luisteren”.

De oppositie, waaronder de VHP heeft er een gewoonte van gemaakt om regelmatig een conflictsituatie te creëren. Ze heeft totaal geen aandacht voor de mooie dingen die de regering met zoveel moeite voor elkaar heeft gekregen.

Het doet mij denken aan een mooi plaatje in de natuur waar je een rivier hebt met een mooi uitzicht op het water. Het zonlicht dat prachtig straalt. Maar langs de oever zie je afval. Het enige dat de oppositie ziet is het afval, of produceert zelf het afval.

Er worden zoveel gemeenschapsprojecten door regering Bouterse uitgevoerd zoals bruggen, wegen en zonnepanelenproject, maar de VHP ziet alleen het afval.

In het geval van de Waka Pasi is het de VHP die zelf dat afval fabriceert. Dit is het zoveelste bewijs dat zij geen nationale politieke partij is, en zal dat ook nooit worden.

Wijlen Henk Arron zei, “Wanneer men werkelijk de VHP wil bestrijden, moet dit nationaal gebeuren, omdat de VHP geen nationale partij is”.

Wijlen Jagernath Lachmon zei, “dat de VHP geen nationale partij is, ligt niet in de naam. Het ligt in het optreden, de handeling, de beginselen van de partij”.

Wanneer de beginselen van de VHP geen nationaal karakter hebben, zal zij ook nooit een nationale politieke partij worden. Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken. Daarom zal de VHP nooit regeermacht krijgen.

De regering laat zien dat ze haar uiterste best doet om de beloften die zijn gedaan via het sociaal contract na te komen. Alleen een eerlijk volk zal waarderen wat de regering presteert met zoveel moeite.

Een oneerlijk volk zal nooit tevreden zijn en zal continu een excuus zoeken om af te kraken. Een strijd tussen goed en kwaad is nooit eenvoudig. Het goede zal blijven overwinnen.

NDP sa tan wini!

Riyaz Akhtar

Overige berichten