fbpx

Ingezonden | Geloof niet in de doorgestuurde berichten die u krijgt via Whatsapp

INGEZONDEN- Bijna elke dag krijg ik de laatste weken doorgestuurde berichten van vrienden, kennissen en familieleden. In de meeste gevallen gaat het om negatieve politieke zaken, maar de laatste dagen meer over het coronavirus. Ik word er als het ware mee doodgegooid!
Als intellectueel en zeer goed geïnformeerd persoon ben ik gelukkig heel goed in staat om fictie, onzin, leugens en de waarheid die in deze berichten staan van elkaar te scheiden.
Ik kan u meedelen dat het schandalig is gesteld met het waarheidsgehalte van zeker 99 procent van de doorgestuurde apps die ik binnenkrijg. De grootste nonsensinformaties staan erin!
Vooral nu met het coronavirus als vaak besproken thema. Allerlei idiote adviezen worden gegeven die nergens op slaan. Zo zouden donkere mensen niet besmet kunnen worden met corona en lopen wij in Suriname helemaal geen risico omdat wij in de tropen wonen. Ook zou je knoflook moeten nemen om te voorkomen dat je ziek wordt. Wat een rotzooi allemaal!
Ik doe een beroep op allen in ons land om deze rommel niet meer door te sturen want zo worden onwetende mensen nodeloos op een verkeerd been gezet en dat kan met de huidige situatie vervelende gevolgen hebben. Laat u goed informeren en geloof niet in de doorgestuurde namaakberichten die u binnenkrijgt via Whatsapp. Vertrouw liever de informatie van deskundigen op officiële websites!
Drs. J. Kerto

BEKIJK OOK
Renovatie Quba moskee uit fonds ‘Sociale noden en projecten’ Kabinet President