fbpx
Ingezonden | Geloof niet in de doorgestuurde berichten die u krijgt via Whatsapp

INGEZONDEN- Bijna elke dag krijg ik de laatste weken doorgestuurde berichten van vrienden, kennissen en familieleden. In de meeste gevallen gaat het om negatieve politieke zaken, maar de laatste dagen meer over het coronavirus. Ik word er als het ware mee doodgegooid!

Als intellectueel en zeer goed geïnformeerd persoon ben ik gelukkig heel goed in staat om fictie, onzin, leugens en de waarheid die in deze berichten staan van elkaar te scheiden.

Ik kan u meedelen dat het schandalig is gesteld met het waarheidsgehalte van zeker 99 procent van de doorgestuurde apps die ik binnenkrijg. De grootste nonsensinformaties staan erin!

Vooral nu met het coronavirus als vaak besproken thema. Allerlei idiote adviezen worden gegeven die nergens op slaan. Zo zouden donkere mensen niet besmet kunnen worden met corona en lopen wij in Suriname helemaal geen risico omdat wij in de tropen wonen. Ook zou je knoflook moeten nemen om te voorkomen dat je ziek wordt. Wat een rotzooi allemaal!

Ik doe een beroep op allen in ons land om deze rommel niet meer door te sturen want zo worden onwetende mensen nodeloos op een verkeerd been gezet en dat kan met de huidige situatie vervelende gevolgen hebben. Laat u goed informeren en geloof niet in de doorgestuurde namaakberichten die u binnenkrijgt via Whatsapp. Vertrouw liever de informatie van deskundigen op officiële websites!

Drs. J. Kerto

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…