fbpx
Ingezonden| Geen goede toekomst zonder goede leiders

GFC NIEUWS- Als wij de huidige Surinaamse sociaal – en economische recessie nader bekijken, mag geconcludeerd worden dat de kiezers zich vaker beet laten nemen met onder andere vele leuzen, beloftes en presentjes die niet zijn waargemaakt.

Enkele leuzen ter herinnering: ‘No spang, NPK e tan’, ‘Wees gerust, alles komt terecht’ (NPS, Jopie Pengel), ‘ No pran was was godo ondro mi swiet swiet sapatia bon (Eddy Bruma / PNR), ‘Als je het nooit hebt gedaan, doe het dan een keertje en stem op de HPP ( Panalall Parmessar).

In 1987 na de staatsgreep waren de leuzen: ‘Dát is dát ding’, “Stem frontaal, Surinamers allemaal”, ‘Mek den kon, we waktie ding’ en “Tidé, tamara we stré go moro fara’.

Door al de wervelende leuzen hebben vele kiezers zich laten pakken en misleiden en kwamen velen er bekaaid vanaf.

De toenmalige en de huidige politieke leiders hebben weinig kundig leiderschap getoond. Toen en nog steeds worden leiders en politici gekozen op grond van de gouden bergen die zij het volk beloven.

Er wordt niet of nauwelijks gekeken naar onder meer het karakter, daadkracht en naar de staat van dienst, opleiding en capaciteit. Aan de vruchten herkent men de boom komt hier goed van pas.

Het is een voldongen feit dat zonder goede – en integer leiderschap er geen goede toekomst zal zijn voor ons gezegend land.

Het moet een ‘eye opener’ zijn dat wij als oprechte Surinamers niet moeten blindstaren op de vele gedane loze beloftes door welke politieke organisatie dan ook.

Voor ons allen moet het een les zijn, dat we in de toekomst heel zorgvuldig moeten zijn bij het kiezen van onze leiders en volksvertegenwoordigers. Men moet kijken naar het partijprogramma en naar de realiseerbaarheid daarvan.

Wij als oprechte Surinamers moeten ervoor zorgen dat ons land wederom geordend wordt en dat eerst begonnen moet worden in de partijen en bij de politieke leiders.

De kiezer moet nuchter en bewust denken en kiezen voor leiders, die in staat zijn het land tot ontwikkeling en tot grotere hoogte te brengen.

Aan populistische projecten en beloftes heeft het volk geen boodschap.

Het volk wil weten hoe er een eind komt aan de huidige sociaal- financiële – en economische crisis, de armoede, de toegenomen criminaliteit en de thans heersende recessie.

Roy Harpal

Meer nieuws

Brunswijk wilt naleving vonnis Greenheart

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gedupeerde medewerkers van Greenheart Group verzekerd dat het vonnis tegen het bedrijf wordt uitgevoerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Herstart Covid-19 Quick Response Team Commewijne

GFC NIEUWS- Commewijne beschikt nu officieel over een Covid-19 QRT (Quick Response Team). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Lelydorp heeft EBS betaaldienst erbij

GFC NIEUWS- De Energiebedrijven Suriname (EBS) werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening en brengt deze steeds dichter bij haar klanten. Dikke mensen slanken…

Eigen basisschool voor Drepada

GFC NIEUWS- Het dorp Drepada in Brokopondo heeft op maandag 19 oktober een mijlpaal bereikt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bond Universiteit zet beraad voort

GFC NIEUWS- De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat het beraad dat donderdag 15 oktober is ingegaan, wordt voortgezet. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….