fbpx
Ingezonden| De alleenheerser van Saramacca

GFC NIEUWS- Middels deze wens ik, Debie Radjendre, als volksvertegenwoordiger van het district Saramacca in De Nationale Assemblée te reageren op de ongegronde aanvallen van het DNA-lid Manhinder Jogi op minister Parmanand Sewdien van LVV en de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga.

Het is publiekgeheim dat vanaf het bekend worden van de benoeming van de heer Sewdien tot minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Bansi-Durga tot districtscommissaris van Saramacca, de heer Jogi zowel binnen de partij als via de media geen moment voorbij heeft laten gaan om ze zonder enige gegronde reden aan te vallen. Dit, vanwege het feit dat Jogi en zijn groep zelf niet gedaan hebben kunnen krijgen deze twee functies door eigen mensen te laten invullen.

Men mag het weten dat Sewdien de politieke coördinator is van de VHP/Orange Movement in het district Saramacca en Jogi deze positie voor zichzelf opeist. Hij is 20 jaren lang alleenheerser geweest in het district en beseft dat momenteel zijn speelveld steeds kleiner wordt.

Het dient ook vermeld te worden dat Jogi niet kan verkroppen dat hij als nummer 3 werd gekandideerd op de lijst van de VHP in het district Saramacca en de voorkeur voor nummer 1 naar ondergetekende ging. Over de redenen waarom zal ik de samenleving binnenkort uitvoerig informeren.

Met betrekking tot de aanvallen en kritieken van het DNA-lid Jogi op de districtscommissaris Bansi-Durga, wil ik als volksvertegenwoordiger van Saramacca mededelen dat zij tot nu toe een uitmuntende job heeft verricht in het district. Ze is jong, dynamisch, kundig en gaat planmatig te werk. Haar optreden in het district dwingt gezag af. \

Alleen DNA- lid Jogi en enkele van zijn district- en ressortraadleden hebben problemen met haar. Met de beperkte middelen probeert de districtscommissaris zoveel mogelijk te bereiken.

Weet men dat op de begroting van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport voor de dienstjaren 2020 en 2021 het district Saramacca voor slechts 200.000,- Srd per jaar is geraamd ? Niet eens 14.000,- USD op jaar basis.
Hetzelfde geldt ook voor het ministerie van LVV, dat de begroting van het ministerie van LVV voor de dienstjaren 2020 en 2021 1,5% van de totale begroting bedragen met enorme begrotingstekorten voor het uitvoeren van programma’s.

De minister stelt samen met zijn directie en staf alles in het werk om met de schaarse beschikbare middelen de cruciale werkzaamheden uit te voeren. Dit, zodat de productie optimaal kan geschieden. Het kan gezegd worden dat de huidige minister alle stakeholders betrekt bij het ontwikkelen en uitvoeren van zijn beleid.

Radjendre Debie

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…