fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ingezonden: Brandstichters van Paramaribo-Noord!

GFC NIEUWS- Elk jaar, soms wel meerdere keren per jaar, wordt Paramaribo gehuld in rook afkomstig van verkavelingsprojecten waar er brand wordt gesticht.
Mediaberichten over de afgelopen 3 jaar wijzen uit dat de branden vermoedelijk worden aangestoken ten behoeve van verkavelaars in het noorden van Paramaribo, die door het aansteken van vuur, verkavelingsprojecten op een goedkope manier willen ontdoen van bos.
Als gevolg van deze handelingen wordt de lucht boven Paramaribo dusdanig vervuild, dat bewoners niet niet normaal in hun huizen kunnen vertoeven. De gevolgen voor de gezondheidszorg zijn niet te overzien: verergering van luchtwegklachten, astma, kankers, COPD, maar ook oogaandoeningen, huiduitslag en allergieën zijn niet uit te sluiten.
Ondanks het feit dat de verschillende instanties belast met de handhaving van regels hiervan op de hoogte zijn, is dit nu een steeds weer terugkerend fenomeen, en schijnen ze niet in staat te zijn te voorkomen dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn dit gedrag stoppen. Ook ondernemers die zaken doen met deze verkavelaars laten onvoldoende hun Corporate Social Responsibility gelden en bieden nog steeds kavels van deze projecten aan.
Namen die veelvuldig in de media worden genoemd in verband met deze branden zijn: Green View Property Development van Liu Yuk Keung en Lui Anping, Bridje (Bridge) Village en Suri Village, allen gelegen in Paramaribo-Noord in de buurt van de Wolframstraat. Omwonenden en andere gedupeerden hebben keer op keer de aandacht van verschillende instanties gevraagd voor dit probleem.
Herhaaldelijk rapporteren via de ‘command centre’, de politie, de volksvertegenwoordigers alsook de media resulteren alleen in het uitrukken van de brandweer, die wij zeer erkentelijk zijn, maar niet in het stopzetten van deze activiteiten en het vervolgen van daders, waardoor het probleem aldoor terugkeert.
Wij vragen daarom aan de autoriteiten om de de handhaving van onze veiligheid op te voeren en waar nodig de wetsproducten aan te passen of te maken die de handhaving vergemakkelijken.
Bezorgde burgers Paramaribo-Noord

OOK INTERESSANT
"Verdachten Pikin Saron geëxecuteerd"