Ingezonden | Blijf thuis bij griep, hoesten, niezen en koorts

INGEZONDEN- Hoeveel duizenden doden zullen er nog vallen door het coronavirus? Niemand weet dat. Het kan meevallen, maar ook zo erg uit de hand lopen dat tientallen miljoenen mensen vroegtijdig komen te overlijden. Hoeveel Surinamers zouden hieraan dood gaan? Ik hoop niemand.
De Spaanse griep eiste in de vorige eeuw, volgens schattingen tussen de 20 tot 100 miljoen levens. Toen was er ook geen medicijn, net als nu.
Dus wij moeten het coronavirus helemaal niet onderschatten!
Behalve de bekende maatregelen die al zo vaak zijn uitgelegd- handen heel vaak wassen of desinfecteren met alcoholgel, geen handen schudden, niet omhelzen, niet kussen, afstand bewaren met mensen, niezen en hoesten in de binnenkant van de elleboog of een papieren zakdoek, zo min mogelijk deurhendels en knoppen op publieke plekken, in winkels en openbaar vervoer aanraken- wil ik graag een ander risicobeperkende factor aanhalen.
Ga niet naar het werk, de school, feesten, bijeenkomsten of andere plekken waar u anderen eventueel zou kunnen besmetten. Blijf bij griep, hoesten, niezen en koorts bij voorkeur thuis. Denk ook aan uw huisgenoten en beperk het contact met hen. Laten wij met z’n allen proberen om dit dodelijke virus de kop in te drukken.
J. Kerto

Overige berichten