fbpx
Ingezonden | Blijf thuis bij griep, hoesten, niezen en koorts

INGEZONDEN- Hoeveel duizenden doden zullen er nog vallen door het coronavirus? Niemand weet dat. Het kan meevallen, maar ook zo erg uit de hand lopen dat tientallen miljoenen mensen vroegtijdig komen te overlijden. Hoeveel Surinamers zouden hieraan dood gaan? Ik hoop niemand.

De Spaanse griep eiste in de vorige eeuw, volgens schattingen tussen de 20 tot 100 miljoen levens. Toen was er ook geen medicijn, net als nu.

Dus wij moeten het coronavirus helemaal niet onderschatten!

Behalve de bekende maatregelen die al zo vaak zijn uitgelegd- handen heel vaak wassen of desinfecteren met alcoholgel, geen handen schudden, niet omhelzen, niet kussen, afstand bewaren met mensen, niezen en hoesten in de binnenkant van de elleboog of een papieren zakdoek, zo min mogelijk deurhendels en knoppen op publieke plekken, in winkels en openbaar vervoer aanraken- wil ik graag een ander risicobeperkende factor aanhalen.

Ga niet naar het werk, de school, feesten, bijeenkomsten of andere plekken waar u anderen eventueel zou kunnen besmetten. Blijf bij griep, hoesten, niezen en koorts bij voorkeur thuis. Denk ook aan uw huisgenoten en beperk het contact met hen. Laten wij met z’n allen proberen om dit dodelijke virus de kop in te drukken.

J. Kerto

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…