fbpx
Ingezonden| Bewoners Stowelweg sterven een langzame dood

GFC NIEUWS- Reeds geruime tijd vinden er zandafgravingen plaats in de omgeving van de Stowelweg en wordt gebruik gemaakt van de weg om het afgegraven zand te transporteren.

Door de aanhoudende droogte ontstaat er een grote stofontwikkeling door de voorbijrijdende trucks, die ook niet voldoen aan de voorwaarden om gebruik te maken van deze weg.

De zandafgraver zou in deze periode de weg moeten bevochtigen volgens de vergunningvoorwaarden, zodat de bewoners van de Stowelweg geen last ondervinden van het opstuivende stof, dat rijkelijk ons drinkwater vervuilt en ook onze longen aantast. Onze huizen raken zo onder de stof en het is niet meer uit te houden.

Wij, de bewoners van de Stowelweg, hebben de bestuursdienst van het commissariaat Para vaker gewezen op het ongerief dat wij ondervinden, in het bijzonder de schoolkinderen die door deze stofmassa hun weg naar huis moeten vinden. Helaas is deze klacht aan dovemansoren gezegd en bevreemdt het ons dat er door het commissariaat Para geen enkele actie wordt ondernomen. Geen RR-og DR-leden of bestuursambtenaren die zich bekommeren over deze situatie. Vrienden en familie op het commissariaat geven een vrijbrief aan deze zandafgraver ons het graf in te jagen.

Ook het waterprobleem baart ons zorgen!

De bewoners van de Stowelweg zijn afhankelijk van waterlevering door de SWM om tenminste aanspraak te maken op gezond drinkwater. Er zijn reeds twee metingen geweest om waterleidingbuizen aan te leggen en het probleem duurzaam op te lossen. Ons waterprobleem is meer dan 10 jaren bekend bij de directeur van de SWM. Na klachten van de bewoners heeft de directeur ervoor gezorgd dat er op bepaalde dagen water wordt geleverd.

Helaas moeten wij hierbij vermelden dat er sprake is van anarchie door de waterwagenbeheerder die gezinnen gewoon niet voorziet van gezond drinkwater. In het kader van de Covid-19-pandemie waarbij hygiëne en handen wassen van eminent belang is, kunnen vele gezinnen er naar fluiten vanwege het onmenselijk en onbarmhartig gedrag van de waterwagenbeheerder.

De bewoners van de Stowelweg doen hierbij het verzoek aan de SWM om een onderzoek te doen naar deze misstanden die er plaatsvinden.

Verder verzoeken wij het commissariaat Para haar bestuursambtenaren het veld in te sturen en de mogelijkheid te bekijken hoe we bevrijd kunnen worden van de dodelijke stofoverlast.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…