fbpx
Ingezonden| Berooide status Republiek Suriname

GFC NIEUWS- Wat al bekend was nog voor dat de nieuwe regering Santokhi/Brunswijk aantrad, is nu officieel gedocumenteerd in wat genoemd wordt “De stand van zaken”.

De Zusterorganisaties: VHP NL, ABOB NL, NPS NL/BE en PL NL hebben kennisgenomen van het overzicht dat tijdens de recente persconferentie regering Santokhi/Brunswijk is gepresenteerd aan de samenleving. Hieruit blijkt, dat de vorige regering Bouterse/Adhin flink huis heeft gehouden.

Alles, van mismanagement, corruptie, het uitgeven van tot de laatste cent, “last minute” benoemingen, wurgcontracten en het verpanden van staatseigendommen, die er overigens al lang niet meer is geweest, is verkeerd gegaan.

De feiten spreken voor zich: het Surinaams volk is totaal berooid en beroofd, liefs met een staatsschuld van US$ 4 miljard, door de vorige regering Bouterse/Adhin achtergelaten. Wij, diaspora, wisten al dat het niet mooi zou zijn, maar wat is aangetroffen, is niet alleen zeer ernstig, maar erg dat dit het volk is aangedaan.

Wij zijn er van overtuigd, dat de nieuwe regering de veerkracht zal tonen, met vereende krachten en vooral met begrip van het Surinaamse volk, de geconstateerde misstanden het hoofd zal bieden en beleid op zal maken om het land uit dit diepe dal te halen. De vorige regering Bouterse/ Adhin heeft 10 ( tien) jaar lang, alle communicatiemiddelen tot haar beschikking, het volk omstandig in te lichten over haar beleid.

De gepubliceerde feiten door regering Santokhi/Bruswijk, gedane onthullingen hebben de ware aard van de vorige regering Bouterse/Adhin onthuld. Wat ons zeer verbaasd is, dat zij nu wel de media opzoekt om haar gevoerde desastreuze beleid zogenaamde “ Neks no foutcultuur” te verdedigen, nu zielig doen.

NDP is volstrekt ongeloofwaardig door nu weg te lopen voor eigen beleid en desastreuze consequenties. Het past NDP om nu een toontje lager te zingen en te stoppen met obstructie en misleiding. Het is tijd voor een ander beleid!

VHP NL Lachman Soedamah
ABOB NL Gilmar Macnack
NPS NL + BE John Ritfeld
PL NL Mundo Kasmo

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…