fbpx
Ingezonden | Bedriegers, misleiders, fraudeurs, schurken, oplichters, zijn talrijk in Suriname

INGEZONDEN – Bedriegers, misleiders, fraudeurs, schurken, oplichters, zijn woorden die in Suriname heel erg vaak worden gebruikt. Ik denk zelfs dat het de meest gebruikte woorden zijn van de afgelopen 20 tot 30 jaren. Deze woorden hebben overigens dezelfde betekenis.

Bedriegers zijn namelijk talrijk in Suriname, maar uiteraard ook in de rest van de wereld. Deze woorden met een extreem negatieve lading worden door de meeste mensen echter vaker toegepast bij politici. Wat is de reden hiervan? Die is simpel.

De politiek staat eigenlijk synoniem voor leugens en bedrog.  De schaamteloosheid van de leugens heeft in de afgelopen decennia steeds ergere vormen aangenomen. 40 tot 50 jaren geleden werd er nog veel heisa gemaakt indien een hoge politicus betrapt werd op een grove leugen.

Tegenwoordig is dat de normaalste zaak van de wereld. De ene leugen volgt op de andere en het lijkt erop alsof wij er resistent voor zijn geworden. Er zijn burgers die zelfs zo ver gaan dat ze leugens van hun partij of favoriete politici rechtvaardigen.

Politici, over de hele wereld hebben zich gespecialiseerd in het doelbewust produceren van venijnige leugens om zichzelf of hun politieke partij omhoog te werken of beschermen. Zij zijn als het ware top goochelaars, manipulators op het gebied van leugens en waarheid! Dat doen ze desnoods met een “heilig gezicht”.

Opvallend is dat veel van mijn Surinaamse broeders en zusters het erg moeilijk vinden om de keiharde leugens, maar ook de subtiele, op te merken. Door de tsunami van de “voor-de-gek-houderij verhalen” weten deze personen helaas niet meer waar ze wel in moeten geloven.

Ik doe een beroep op alle burgers van Suriname om scherper te worden en zich niet te laten belazeren door politici. Ga er dus per definitie van uit dat politici waar ook ter wereld, van welke partij dan ook, de beste goochelaars zijn op het vlak van bedriegerij en waarheid. Wees dus alert!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…