fbpx

Ingezonden | Bedriegers, misleiders, fraudeurs, schurken, oplichters, zijn talrijk in Suriname

INGEZONDEN – Bedriegers, misleiders, fraudeurs, schurken, oplichters, zijn woorden die in Suriname heel erg vaak worden gebruikt. Ik denk zelfs dat het de meest gebruikte woorden zijn van de afgelopen 20 tot 30 jaren. Deze woorden hebben overigens dezelfde betekenis.

Bedriegers zijn namelijk talrijk in Suriname, maar uiteraard ook in de rest van de wereld. Deze woorden met een extreem negatieve lading worden door de meeste mensen echter vaker toegepast bij politici. Wat is de reden hiervan? Die is simpel.

De politiek staat eigenlijk synoniem voor leugens en bedrog.  De schaamteloosheid van de leugens heeft in de afgelopen decennia steeds ergere vormen aangenomen. 40 tot 50 jaren geleden werd er nog veel heisa gemaakt indien een hoge politicus betrapt werd op een grove leugen.

Tegenwoordig is dat de normaalste zaak van de wereld. De ene leugen volgt op de andere en het lijkt erop alsof wij er resistent voor zijn geworden. Er zijn burgers die zelfs zo ver gaan dat ze leugens van hun partij of favoriete politici rechtvaardigen.

Politici, over de hele wereld hebben zich gespecialiseerd in het doelbewust produceren van venijnige leugens om zichzelf of hun politieke partij omhoog te werken of beschermen. Zij zijn als het ware top goochelaars, manipulators op het gebied van leugens en waarheid! Dat doen ze desnoods met een “heilig gezicht”.

Opvallend is dat veel van mijn Surinaamse broeders en zusters het erg moeilijk vinden om de keiharde leugens, maar ook de subtiele, op te merken. Door de tsunami van de “voor-de-gek-houderij verhalen” weten deze personen helaas niet meer waar ze wel in moeten geloven.

Ik doe een beroep op alle burgers van Suriname om scherper te worden en zich niet te laten belazeren door politici. Ga er dus per definitie van uit dat politici waar ook ter wereld, van welke partij dan ook, de beste goochelaars zijn op het vlak van bedriegerij en waarheid. Wees dus alert!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.