fbpx

Ingezonden| Aparte Moederdag door Covid-19

GFC NIEUWS- Covid-19 drukt dit jaar een flink stempel op de viering van Moederdag.
Het levert beperkingen op, maar er zijn ook extra kansen om de moeders in het zonnetje te zetten. De restaurants zijn gesloten, maar afhalen kan wel. Gezinnen die gewend zijn moeder mee te nemen voor een uitje naar het restaurant moeten het dit jaar anders doen.
Vanwege de avondklok zitten gezinnen ook elke avond thuis met elkaar. Het kan de banden tussen de gezinsleden versterken, vooral wanneer men langs elkaar leeft of normaal veel uit huis is. Het kan ook extra spanningen opleveren. In vrijwel alle gevallen is het toch nog steeds de moeder die centraal staat, want zij blijkt in de meeste gezinnen toch de spil te zijn.
De situatie met Covid-19 kan besparingen opleveren voor een gezin, omdat kinderen niet naar school gaan, men minder uit gaat en dus minder geld aan de bus en auto uitgeeft. Aan de andere kant kan het juist moeilijk zijn wanneer men geen werk heeft of in een bedrijf werkt dat het nu heel moeilijk heeft. Maar al behoor je tot de groep die wat bespaart dan nog blijkt dat de prijzen in de winkels de afgelopen maanden omhoog zijn gegaan, waardoor de besparing zo op is. En wanneer je geen inkomen hebt vanwege de situatie dan drukken de hoge prijzen nog zwaarder op het gezin.
Wat uw situatie ook is, ook dit jaar zullen de meeste gezinnen Moederdag vieren. De kinderen zullen niet van school komen met een mooie tekening of werkstuk, en ook geen versje of gedicht opzeggen. Ook dit is dit jaar anders. Maar te midden van dit alles moeten we de moeders in de bloemetjes zetten. Ze verdienen het dit jaar extra, want een moeder blijft een moeder en dat is een hele drukke baan. Met Moederdag behoren ook grote kinderen te denken aan de vele momenten die hun moeder aan hen besteed heeft. Het is een dag waarbij wij de ontvangen liefde terug moeten geven.
Dit jaar valt Moederdag vlak voor de verkiezingen. Alle moeders voelen in hun portemonnee dat het leven moeilijker is geworden, dat hun koopkracht flink achteruit is gegaan. Er zijn heel veel moeders die geen positieve gedachten hebben over de toekomst, maar zich zorgen maken over wat er gaat gebeuren met hun kinderen en ook met hen zelf.
De VHP leeft met u mee en wil daar wat aan doen. Wij hebben niet alleen een verkiezingsprogramma klaar liggen, maar een heel Wederopbouwplan om de ontspoorde economie weer in goede banen te leiden. Het zal niet makkelijk zijn, maar nu kunnen we Suriname en uw kinderen nog redden.
Geef ons uw stem en wij geven u een goed land terug.
Wij wensen alle moeders een prettige Moederdag toe.

BEKIJK OOK
Lichaam Rotterdammer (77) in Suriname gevonden, schrijft Rotterdamse krant