fbpx

Ingeslikt mannelijk zaad wordt op dezelfde manier verteerd als voedsel, zeggen experts

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Vooral in minder ontwikkelde landen bestaan er nog veel fabels over de gevolgen van het inslikken van mannelijk zaad.

Zo zijn er in delen van Brazilië nog steeds personen die ervan overtuigd zijn dat sperma via de maag in uitzonderlijke gevallener ervoor kan zorgen dat een vrouw zwanger raakt.

Dat werd versterkt toen een jongedame uit Sao Paolo enkele jaren terug via sociale media kenbaar had gemaakt dat ze in verwachting was geraakt zonder geslachtsgemeenschap te hebben gehad.

Het enige wat gebeurde, zo beweert ze, is dat zij in de auto met haar kleding aan fellatio had uitgevoerd en de witte vloeistof die uit de man zijn geslachtsdeel kwam had ingeslikt.

ONMOGELIJK ZWANGER RAKEN DOOR INSLIKKEN

Experts vertellen aan de gezondheidsredactie van GFC dat ingeslikt sperma op dezelfde manier wordt verteerd als voedsel en dat het grootste deel van de componenten waaruit het ‘spul’ bestaat bovendien veilig is om in te nemen.

Behalve eiwit en water, bevat het ook fructose, glucose, natrium, zink, chloride, calcium, melkzuur, magnesium, kalium en ureum.

Foto ter illustratie.