fbpx

Ingebruikname weg en boot sleephelling Saramacca

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft een werkbezoek gebracht aan Groningen, Saramacca. Hij heeft daarbij een gerehabiliteerde sleephelling officieel in gebruik genomen, een inaugurele vaart meegemaakt met een nieuwe boot van het commissariaat en een verharde weg weder opengesteld voor het verkeer.

De bewindsman sprak de hoop uit dat de verbetering van de sleephelling een positief effect zal hebben op de ontwikkeling van de toerisme en watersport in het district. Na het doorknippen van een lint door de minister heeft de districtscommissaris van Saramacca, Laksminarain Doebay een nieuwe aluminiumboot van het commissariaat te water gelaten. De twee hebben daarna een proefvaart genomen.

Bij de wederopenstelling van de Johannes B. Pandayweg, zei dc Doebay dat Saramacca alles eraan doet om haar ontwikkeling in eigen handen te nemen. Aangezien de overheid te kampen heeft met geldtekort heeft het commissariaat besloten om zo min mogelijk werk uit te besteden. Op die manier hoeven de weinige middelen niet te worden betaald aan dure aannemers.

BEKIJK OOK
"Ondernemen in visserijsector een uitdaging"

De ervaring in Saramacca is dat actieve burgers graag samenwerken met de overheid om projecten uit te voeren waar zij zelf iets aan hebben. Het werk is uitgevoerd door medewerkers van de Civiel Technische Afdeling van het commissariaat.

Het commissariaat heeft bij de rehabilitatie van zowel de sleephelling als de weg gebruik gemaakt van tweedehandse straattegels. De minister heeft de dc geprezen voor zijn gedrevenheid om het district te ontwikkelen en de creativiteit die hij aan de dag legt om zonder geld vanuit Paramaribo, toch zaken gedaan te krijgen. “Uw inzichten passen compleet in het beleid van de regering. Deze manier van zaken aanpakken past bij de decentralisatiegedachte van de regering om districten de ruimte te geven zichzelf te ontwikkelen”, zie de bewindsman.