fbpx
“Ingebruikname noordvleugel AZP mijlpaal”

GFC NIEUWS- De ingebruikname van het gerenoveerde noordelijk deel van de 4e etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid een mijlpaal.

De bewindsman zei woensdag bij de openingsceremonie van dit deel dat het een enorme mijlpaal is, niet alleen voor het ziekenhuis, maar voor geheel Suriname. “Omdat heel Suriname voor wat de tertiaire lijnszorg afhankelijk is van onze enige echte AZP”, aldus minister Elias.

De verdere ontwikkelingen zijn dat de noordvleugel in volle vaart verder wordt gerenoveerd en volgens de bewindsman zullen de klachten over de dienstverlening en uitstraling van het ziekenhuis heel gauw tot het verleden gaan behoren.

Minister Elias benadrukte dat de renovatie naar schatting al op 60% ligt. “We hopen voor eind van het jaar, maar vroeg volgend jaar het gehele noordelijk deel van het beddenhuis hebben gerenoveerd.

De aannemer gaat vlot, de directievoerder doet zijn best. Al met al, it’s a winning team and we go for the winning team”, sprak de bewindsman.

Hij zegt dat er daarnaast ook zes splinternieuwe operatiekamers komen alsook een nieuwe Intensive Care met een hoogwaardige operatiekamer.

Minister Elias benadrukt dat er veel meer projecten op het AZP-terrein komen. Volgens hem mag de gemeenschap niet alleen maar geruster zijn, “maar veel veel geruster.”

De opening van het gerenoveerde gedeelte werd bijgewoond door de delegatie van de OPEC Fund for International Development (OFID), waarvan dr.Abdulhamid Alkhalifa de directeur is.

Volgens minister Elias heeft Volksgezondheid de gasten van het ontwikkelingsfonds meegenomen om ze te laten zien “dat we geen grappen maken en de middelen die zij als partner aan ons beschikbaar stellen heel goed gebruiken.”

De ingebruikname van de noordvleugel viel toevallig samen met de aanwezigheid van de OFID-delegatie in Suriname. “Dus we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze hier naar toe te brengen,” aldus minister Elias.

Hij sprak zijn dank aan dr. Alkhalifa voor de aanvullende lening waarvan de overeenkomst vorige week werd getekend.

Minister Elias over deze lening: “We zullen nu in staat zijn om de operatiekamer, sterilisatiekamer en intensive care adequaat uit te rusten.”

De bewindsman zei verder dat de impact van de rehabilitatie van het beddenhuis van AZP ongelofelijk is.

“De vooruitgang van de zorg wordt ervaren door de directie, staf, personeel en patiënten”, aldus minister Elias die de hoop uitsprak dat de OFID ook hetzelfde ervaart en financiering van het resterende in serieuze overweging neemt.

Meer nieuws

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten. Dikke mensen slanken het…

Open brief afzetting Gaama Albert Aboikoni

GFC NIEUWS- De kabiteni’s en basya’s der Saamaka in Nederland bijeen op zondag 18 oktober. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ambulanceboot overgedragen aan MMC Apoera

GFC NIEUWS- De officiële overhandiging van de ambulanc boot aan de MMC Apoera vond woensdag plaats. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…