Ingaande oktober middagschool voor Muloleerlingen Nieuw Aurora

GFC NIEUWS- Het recente bezoek van president Desiré Bouterse aan het dorp Nieuw Aurora in het Boven-Surinamegebied heeft positieve ontwikkelingen teweeggebracht.

Op het gebied van onderwijs is te Nieuw Aurora een nieuw project gestart. Met de komst van dit project hoeven muloscholieren niet meer naar Paramaribo af te reizen om in een internaat te verblijven om zo de school te bezoeken.

Het gebouw van de lagere school zal worden gebruikt om de lessen voor de muloscholieren te verzorgen. Er zal les worden gegeven van 13:00 uur tot 18:00 uur. Dit zal mogelijk zijn vanaf oktober 2020.

Dokter Humphry Hassrat heeft bewoners geïnteresseerd voor een cursus tot ziekenverzorger of bejaardenverzorger. Dit project is bedoeld om de bewoners te stimuleren inkomsten te werven en dus werkgelegenheid te creëren voor de dorpelingen.

Volksvertegenwoordiger Silvana Afonsoewa heeft een rolstoel overhandigd aan een bewoner. Er is kenbaar gemaakt vanuit de gemeenschap dat er behoefte is aan meer rolstoelen. De mensen kunnen zich nu reeds opgeven.

President Bouterse legt samen met een regeringsdelegatie bezoeken af aan verschillende dorpen in het Boven-Suriname gebied. De veldbezoeken van de president zijn bedoeld om knelpunten bij de uitvoering van het overheidsbeleid in de verschillende gebieden te identificeren.

Overige berichten